Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Teleorman: Fermierii mai însămânţează grâu, deşi epoca optimă a fost depăşită

grau-4
Peste 150.420 de hectare au fost însămânţate cu grâu în judeţul Teleorman din programul total de 168.250 de hectare, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură, Stelian Găină.

Potrivit sursei citate, "deşi epoca optimă, considerată a fi cel mult până la jumătatea lunii octombrie, a fost depăşită, mai sunt fermieri care, profitând de vremea frumoasă din ultima perioadă, au continuat însămânţarea celei mai importante culturi din Câmpia Teleormanului".
''Cum lucrarea de semănat reprezintă o verigă deosebit de importantă în lanţul tehnologic al grâului, rămâne de văzut cât de benefică va fi o astfel de investiţie în continuare, în funcţie şi de condiţiile pedoclimatice din cursul iernii'', a afirmat sursa citată.
De asemenea, la rapiţă, deşi s-a depăşit cu mult perioada optimă, din luna septembrie, s-au mai însămânţat ulterior suprafeţe, ajungându-se la un total de 28.785 de hectare, ceea ce reprezintă 90% din program.

În Teleorman s-au mai semănat în această toamnă 18.450 de hectare cu orz, 3.790 de hectare cu orzoaică şi 2.985 de hectare cu triticale.
Din programul total al însămânţărilor de toamnă, de 230.060 de hectare, s-au înfiinţat diverse culturi pe 89%.
În judeţul din sudul ţării, profitându-se de vremea favorabilă, se află în actualitate şi arăturile pentru însămânţările de primăvară, lucrare efectuată pe aproximativ 157.000 de hectare.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus