Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Galaţi: Sute de gospodării şi case inundate în localitatea Corod

inundatii-2
Peste 450 de gospodării - curţi şi culturi legumicole, anexe, fântâni etc - din satele comunei gălăţene Corod au fost inundate după ce, în urma ploii torenţiale de miercuri seară, pârâul Corod a spart digul de protecţie şi apele acestuia au intrat în localitate.

Potrivit declaraţiilor primarului localităţii Corod, Vasile Cârjeu, apa a intrat şi în 20 de locuinţe din satele Corod, Cărăpceşti şi Brătuleşti, a afectat peste patru hectare de teren agricol în câmp, precum şi, în proporţie de 40%, opt kilometri de drumuri săteşti.
"Din cauza torenţilor formaţi pe versanţi, pe drumurile săteşti s-au format făgaşe adânci, accesul cu autovehiculul fiind acum imposibil în acele zone", a precizat Vasile Cârjeu, care a solicitat ajutor din partea Prefecturii Galaţi.
Localnicii din Corod au fost ajutaţi doar de un echipaj ISU Galaţi, care s-a deplasat miercuri seară în localitate, cu o pompă, care a lucrat toată noaptea la evacuarea apelor în special din casele oamenilor.
O evaluare exactă a situaţiei de aici se face în cursul zilei de joi.
În noaptea de 5 spre 6 iunie, 60 de curţi şi grădini au fost inundate în comuna Corod, în urma unei viituri formate în urma ploilor torenţiale.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus