Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Fermierii germani ajutaţi să se adapteze la noile norme de mediu cu un miliard de euro

camp-4
Liderii coaliţiei guvernamentale din Germania au convenit joi să acorde ajutoare în valoare de un miliard de euro pe parcursul a patru ani, pentru a-i ajuta pe fermieri să se adapteze la noile norme de mediu, transmite AP.

Decizia de a oferi bani pentru programele de mediu şi investiţii a fost luată la finalul unei reuniuni prelungite a liderilor guvernului şi partidelor care formează coaliţia guvernamentală din Germania. Cancelarul Angela Merkel este în fruntea unei alianţe formate din conservatorii din CDC/CSU şi social- democraţi.
Prim-ministrul bavarez Markus Soeder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), cel mai mic partid din coaliţia guvernamentală, a descris sprjinul oferit de Guvernul de la Berlin drept "un semnal clar de apreciere şi sprijin în perioade dificile".
Decizia vine însă după o serie de proteste ale fermierilor din Germania, dar şi din alte state europene. În luna noiembrie a anului trecut, aproximativ 10.000 de fermieri şi 5.000 de tractoare au blocat traficul în Berlin.
Fermierii susţin că noile norme de mediu, destinate reducerii utilizării îngrăşămintelor chimice, pesticidelor şi insecticidelor în exploataţiile agricole din Germania, sunt mult prea restrictive iar Guvernul de la Berlin face imposibil pentru agricultura locală să concureze cu importurile.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus