Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Teleorman: CJ a stabilit preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură

floarea-soarelui-1
Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a stabilit preţul mediu al produselor agricole la care arenda se exprimă în natură pentru acest an, cel mai mare fiind la floarea soarelui de 1,380 lei/kg.

Preşedintele CJ, Adrian Gâdea, a declarat marţi că preţurile medii practicate pe parcursul anului fiscal 2013 sunt la grâu - 0,855 lei/kg, la orz - 0,800 lei/kg şi la porumb - 0,755 lei/kg.
Potrivit sursei citate, la stabilirea preţurilor s-a ţinut cont de fundamentarea întocmită de specialiştii Direcţiei pentru Agricultură Teleorman, care au evaluat cheltuielile făcute de fermieri cu lucrările pentru un hectar de produse incluse în contractele de arendă.
Pentru completarea cu venituri proprii a bugetului Camerei Agricole Teleorman, aflată în subordinea CJ, s-au stabilit tarife privind serviciile de formare profesională şi calificare a producătorilor agricoli, cuprinse între 250 şi 500 de lei, în funcţie de profilul cursurilor.

De asemenea, CJ a aprobat tarifele practicate la elaborarea şi implementarea de proiecte pentru accesarea fondurilor de la Uniunea Europeană cu ajutorul specialiştilor Camerei Agricole, mărimea lor fiind în funcţie de valoarea eligibilă a cererilor de finanţare.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus