Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

EFSA recomandă extinderea spaţiilor în care sunt crescuţi porcii în ferme

blogEntryTopperAutoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a publicat miercuri un set de recomandări cu privire la creşterea porcilor în ferme, aceasta fiind prima sa opinie ştiinţifică privind bunăstarea animalelor după ce blocul comunitar şi-a lansat strategia "De la fermă în farfurie", transmite Bloomberg.

Printre alte măsuri, EFSA recomandă ca spaţiul minim alocat porcilor în ferme să fie majorat, iar unele scroafe ar trebui ţinute în ţarcuri, mai degrabă decât în cuşti. În plus, practica tăierii cozii, care se foloseşte pentru a evita ca porci să îşi muşte coada, nu ar trebui să devină o rutină, recomandă EFSA.
Strategia "De la fermă în farfurie" a fost prezentată de Comisia Europeană în 2020 însă începe să fie supusă la presiuni din partea organizaţiilor reprezentantive din sectorul agricol care susţin că industria creşterii animalelor se confruntă cu costuri majorate provocate de explozia preţurilor la energie şi a inflaţiei.
Preţurile mondiale la alimente au atins un nivel record în luna mai, în condiţiile în care războiul din Ucraina s-a adăugat presiunilor exercitate de pandemie, şi chiar dacă între timp au mai scăzut rămân peste nivelul înregistrat în mod obişnuit în această perioadă a anului.
O decizie privitoare la reducerea utilizării pesticidelor, inclusă în strategia "De la fermă în farfurie", a fost amânată după invazia rusească din Ucraina.
Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) intenţionează ca, în luna septembrie, să emită opinii ştiinţifice şi cu privire la bunăstarea oilor şi caprelor, a cailor şi vitelor, precum şi cu privire la bunăstarea animalelor în timpul transportului. Aceste opinii ale EFSA vor constitui baza pentru revizuirea legislaţiei UE în domeniul bunăstării animalelor în 2023.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus