Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

TVA redusă la pâine de la 1 iulie, în măsura în care vor exista sumele necesare

panificatie-2
Aplicarea cotei redusă de TVA la pâine de la 1 iulie rămâne un angajament al Guvernului în măsura în care vor exista sumele identificate de către ministrul Finanţelor, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Reducerea fiscalităţii este o preocupare pe care pe care o avem atât pentru pâine cât şi pentru alte produse dar sigur poate o extindem şi pe alte alte zone din agricultura românească, chiar am avut o discuţie cu comisarul european pe acestă temă. Legat de pâine, proiectul pilot la care ne-am angajat rămâne un angajament al Guvernului în măsura în care vor exista sumele identificate de către ministrul Finanţelor. Ştiu că domnul Chiţoiu şi domnul Voinea fac eforturi în aceste zile să identifice aceste sume. Dacă vom reuşi să le identificăm cu siguranţă vom aplica de la 1 iulie 2013, deci în acest an. Probabil că o decizie va fi luată, nu ştiu, mă feresc să dau termene, dar la începutul lunii iunie, jumătatea lunii iunie, dacă vom putea să aplicăm acest proiect pilot", a declarat Daniel Constantin.
Ministru Agriculturii a arătat, la jumătatea lunii aprilie, că autorităţile încearcă să pună ordine în actele normative până la 30 aprilie pentru a aplica TVA redusă la pâine de la 1 iulie.

"Noi am spus că până la sfârşitul lunii aprilie vom încerca să punem ordine şi din punct de vedere al actelor normative. Până pe 30 aprilie eu sper să avem toate actele necesare astfel încât măsura să intre în vigoare de la 1 iulie", a declarat Daniel Constantin întrebat de jurnalişti despre stadiul actului normativ pentru reducerea TVA la pâine.
Cota de TVA ar urma să scadă în acest caz de la 24% la 9%.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a organizat luni seminarul cu tema “Viitoarea Politică Agricolă Comună: oportunităţi şi priorităţi pentru România”.
La eveniment au participat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum şi secretarii de stat din cadrul MADR.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus