Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

BCR acordă credite agricultorilor care primesc subvenţii de la buget şi din fonduri europene


Banca Comercială Romană (BCR) acordă credite pe termen scurt agricultorilor care urmează să primească subvenţii de la bugetul de stat sau din fonduri ale Uniunii Europene, în vederea finanţării activităţilor din sectorul vegetal sau zootehnic, relevă un comunicat al băncii remis luni.

Astfel, beneficiarii de subvenţii APIA pot obţine de la BCR credite pentru finanţarea capitalului de lucru necesar desfăşurării activităţii curente, în proporţie de 80 - 90% din subvenţia rămasă de încasat de la APIA.
Creditele vor fi acordate în baza unor convenţii tripartite semnate cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) pentru schemele de sprijin financiar din sectorul vegetal, respectiv plăţile naţionale directe complementare (PNDC) 1 campania 2012, pentru plăţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic - PNDC bovine, ovine caprine campania 2012, dar şi pentru măsura 215 - plăţi pentru bunăstarea animalelor - porcine campania 2012, Axa II PNDR campania 2012 şi pentru schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS) - campania 2012.

Totodată, BCR a încheiat cu fondurile de garantare (FGCR şi FNGCIMM) convenţii bilaterale pentru garantarea în proporţie de până la 80% a acestor categorii de credite.
Aceste tipuri de împrumuturi de la BCR pot fi obţinute de producători agricoli, persoane fizice sau juridice care prezintă Adeverinţa de înregistrare fermier emisă de APIA prin care se confirmă eligibilitatea acestora la obţinerea finanţării. Beneficiarii de subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.
BCR, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, valoarea activelor fiind de peste 16 miliarde de euro. BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 41 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 622 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR are cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.400 de bancomate şi POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajaţi deservesc 17 milioane de clienţi în cadrul a 3.100 de filiale din 8 ţări (Austria, Republica Ceha, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). La 30 septembrie 2012, Erste Group deţnea active totale în valoare de 217 miliarde euro, înregistrând un profit operaţional de 2,618 miliarde euro şi un raport cost/venituri de 51.9%.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus