Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Hunedoara: Peste 21.000 de fermieri sunt aşteptaţi să depună cereri pentru subvenţii de la APIA

teren-4
Peste 21.000 de fermieri din judeţul Hunedoara sunt aşteptaţi să depună cereri de subvenţii de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru agricultură (APIA) pentru suprafeţele de teren agricol pe care le lucrează, termenul până la care pot fi înregistrate solicitările, fără penalităţi de întârziere, fiind 15 mai.

Cererile de plată pentru măsurile de sprijin pe suprafaţă pot fi depuse personal la sediul APIA Hunedoara sau pe internet, prin aplicaţia specializată IPA Online, fermierii deja înregistraţi la APIA în campaniile precedente având posibilitatea să completeze datele în format electronic.
"Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, până pe 15 mai, o singură cerere de plată. Pentru cererile depuse din 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie, cererea de plată nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs", se arată într-un comunicat al APIA Hunedoara remis AGERPRES.
Reprezentanţii APIA Hunedoara au precizat marţi că, în cursul anului trecut, toţi fermierii din judeţul Hunedoara au depus cererile de plată prin aplicaţia electronică IPA Online.
Pot beneficia de subvenţii pentru suprafeţele agricole fermierii ce exploatează terenul pentru care solicită plata. Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele de cel puţin 0,3 ha. În cazul viilor, livezilor sau culturilor de hamei, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha.

Potrivit datelor statistice, APIA a plătit fermierilor din judeţul Hunedoara 42 milioane de euro, pentru cererile depuse în anul 2012.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus