Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Tehnologii digitale în sectorul agricol, în urma unui joint-venture între Bosch și BASF

blogEntryTopperBosch și BASF Digital Farming au semnat un acord joint-venture 50:50 (JV) pentru a comercializa, la nivel global, soluții agricole inteligente, dintr-o singură sursă. Acordul JV a fost semnat pe 10 noiembrie 2020 și va fi urmat de înființarea unei noi companii cu sediul la Köln, în primul trimestru al anului 2021. Colaborarea este supusă aprobării autorităților antitrust relevante. Ambele părți au convenit să nu dezvăluie detalii financiare.

Bosch aduce acordului abilități semnificative care țin de hardware și software, precum și servicii digitale pentru planificarea și luarea deciziilor în culturile de câmp. BASF Digital Farming, cu soluțiile sale xarvio ™Digital Farming Solutions, oferă un motor automat care ia decizii adecvate, în timp real, în ceea ce privește gestionarea buruienilor și care este alimentat de platforma digitală xarvio pentru optimizarea culturilor. Acesta oferă fermierilor sfaturi specifice zonei, astfel încât aceștia să poată planta culturi sustenabile. Combinând expertiza ambelor companii, cu tehnologii moderne și soluții software, colaborarea va ușura munca fermierilor și îi va ajuta să beneficieze de pe urma soluțiilor digitale.
Aplicarea inteligentă a produselor
„Datorită conectării mașinilor agricole folosind senzori de înaltă tehnologie, software inteligent și produse digitale, putem face agricultura de mâine mai eficientă și, în același timp, mai ecologică”, a declarat Andrew Allen, responsabil pentru vehicule comerciale și afaceri off-road la Robert Bosch GmbH.
„Ambele companii își iau angajamentul să investească timp, resurse și finanțare în activități comune, care vor duce la dezvoltarea de noi tehnologii durabile și de precizie, care îmbunătățesc practicile și rezultatele agricole”, a declarat Vincent Gros, președintele diviziei de soluții agricole BASF.
Primele două produse care vor fi lansate au la bază o versiune a sistemului Intelligent Planting Solution (IPS), cu inteligență digitală îmbunătățită pentru însămânțare, administrarea de îngrășăminte și aplicarea inteligentă a produselor (Smart Spraying). Soluția Smart Spraying combină tehnologia și senzorul camerei Bosch, cu platforma de optimizare xarvio. Ambele produse au fost testate intens în condiții reale de cultivare. Astfel de practici precise și inovatoare în agricultură permit eficientizarea resurselor, susținând fermierii și mediul.
În funcție de condițiile locale, acest lucru poate duce la nevoia redusă de produse de protecție a plantelor în aplicații specifice. Soluția Smart Spraying arată o reducere de până la 70% a volumelor de erbicide utilizate, încă din stadiul experimental. Soluția va fi lansată cu un număr limitat de echipamente în anul 2021.

Despre divizia BASF Agricultural Solutions
Cu o populație în creștere rapidă, lumea devine din ce în ce mai dependentă de capacitatea noastră de a dezvolta o agricultură sustenabilă și de a păstra un mediu sănătos. Colaborând cu agricultori, profesioniști în agricultură, experți în managementul dăunătorilor și alții, ne asumăm să contribuim la acest lucru. De aceea, investim în cercetare și dezvoltare și într-un portofoliu complex, inclusiv de semințe și trăsături genetice, soluții chimice și biologice pentru protecția culturilor, gestionarea solului, sănătatea plantelor, controlul dăunătorilor și agricultura digitală. Cu echipe de experți în laboratoare, pe câmp, la birou și în unitățile de producție, conectăm gândirea inovatoare și activitatea practică de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care funcționează - pentru agricultori, societate și planetă. În 2019, divizia noastră a generat vânzări de 7,8 miliarde de euro.
Pentru mai multe informații, vizitați www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

Despre xarvio Digital Farming Solutions, o marcă a BASF Digital Farming GmbH
xarvio este lider în transformarea digitală a agriculturii, pentru optimizarea producției de plante Xarvio - ajuns lider mondial - oferă produse digitale bazate pe o platformă care oferă sfaturi agronomice independente, specifice fiecărui tip de teren în parte, pentru a ajuta fermierii să-și producă culturile în cel mai eficient și durabil mod. Produsele xarvio SCOUTING, FIELD MANAGER și HEALTHY FIELDS sunt folosite de fermierii din peste 100 de țări din întreaga lume. Pentru mai multe informații, vizitați xarvio.com sau unul dintre canalele noastre de socializare.

Despre Bosch Group Mobility Solutions
Mobility Solutions este cea mai mare divizie a grupului Bosch. În 2019, a contribuit cu 46,8 miliarde de euro, reprezentând 60% din vânzările operaționale. Acest lucru face din compania de tehnologie unul dintre cei mai importanți furnizori ai industriei auto. Divizia Mobility Solutions urmărește viziunea mobilității sigure, durabile și inspiratoare a viitorului și include competențele sale în domeniile personalizării, automatizării și al managementului mobilității.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus