Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Grupul Agricover a obţinut un împrumut în valoare de 15 milioane de euro de la BSTDB

euro2
Robert Arsene, CEO al grupului Agricover, şi Mustafa Boran, vicepreşedintele Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) au semnat joi un acord privind obţinerea unui împrumut în valoare de 15 milioane de euro.

Jumătate din fonduri vor fi investite pentru dezvoltarea diviziei de achiziţii, prelucrare şi comercializare a cerealelor - Agricover SRL, în efortul de integrare pe verticală şi extinderea afacerilor în regiunea Mării Negre. Restul împrumutului va fi folosit de Agricover Credit IFN, divizia financiară a grupului, pentru finanţarea fermierilor.
“Această finanţare este o confirmare atât a faptului că domeniul agribusiness cât şi agricultura în România prezintă potenţial în ochii diverselor instituţii financiare şi de asemenea este o confirmare că ceea ce grupul Agricover a început să facă şi strategia lui de dezvoltare e un lucru bun care primeşte susţinere din partea instituţiile financiare internaţionale”, a declarat Robert Arsene, cu ocazia semnării acordului de împrumut. Arsene a adăugat că prin această finanţare Agricover Credit IFN va avea oportunitatea să-şi diversifice serviciile în ideea de a crea valoare în producţia agricolă.
Vicepreşedintele BSTDB, Mustafa Boran, a explicat că agricultura este unul din cele mai importante domenii de activitate pentru România (fiind responsabil pentru aproximativ 6% din Produsul Intern Brut ) acesta fiind motivul pentru care BSTDBB a decis să sprijine Agricover.
"Prin finanţarea extinderii grupului Agricover, banca îşi subliniază angajamentul de a sprijini companiile dinamice, capabile să contribuie la modernizare, să genereze creşterea exporturilor româneşti şi să participe la cooperarea economică regională, acesta fiind un obiectiv major al BSTDB ca bancă de dezvoltare regională”, a spus Mustafa Boran. Acesta a adăugat că în 2012 BSTDB a acordat finanţări în valoare de 225 milioane de euro, dintre care aproximativ 30 de milioane de euro (mai mult de 10% din total) a reprezentat finanţarea care a mers în România.

Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN, a menţionat că dobânda pentru creditul oferit de la BSTDB este una confidenţială, dar a subliniat că aceşti bani vor permite Agricover Credit IFN să ofere în acest an linii de finanţare de 100 de milioane de euro, ajutând la îndeplinirea obiectivului său de a deveni lider în finanţarea sectorului agricol. 'Succesul unui business în agricultură depinde în mare măsură de capital, iar grupul Agricover, prin Agricover Credit IFN, este preocupat în permanenţă să ofere fermierilor soluţii noi de finanţare', a declarat Rekkers. Acesta a adăugat că Agricover Credit IFN şi-a propus să lanseze un nou produs la fiecare trei luni, iar creditul de la BSTDB va permite lansarea, în curând, a unui nou produs.
Grupul Agricover este singurul furnizor de soluţii complete pentru agricultură din România, un integrator în circuitul serviciilor şi produselor din agricultură, deţinând poziţia de lider pe piaţa de agribusiness. Înfiinţată în anul 2000, prin fuziunea dintre SC Comcereal SA Buzău şi Ulvex SA, Agricover şi-a extins afacerile în domeniul agribusiness-ului, construind un modelul de business ca integrator între fermieri şi industria alimentară. Având peste 600 de angajaţi, Grupul Agricover a avut afaceri de 970 de milioane de lei, în creştere faţă de 2011.

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată în anul 1999 de Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul BSTDB este la Salonic (Grecia). BSTDB sprijină dezvoltarea regională şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, acţiuni şi garanţii pentru proiecte şi finanţarea comerţului atât în domeniul public, cât şi în cel privat. Capitalul autorizat al băncii este de 3 miliarde SDR (aproximativ 3,5 miliarde de euro). Ratingul Standard and Poor's acordat băncii este “A-“, iar ratingul Moody's pe termen lung este A3.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus