Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS își intensifică cooperarea cu AgXeed și începe activitățile inițiale de vânzări

blogEntryTopperCLAAS și-a sporit implicarea în AgXeed B.V., participând la runda de finanțare seria A a startup-ului olandez. În plus, a fost inițiată o primă cooperare în materie de distribuție și service cu CLAAS Vertriebsgesellschaft mbH (CLAAS Distribution), cu sediul în Herzebrock-Clarholz, Germania.

După primele proiecte comune de succes, CLAAS își intensifică în continuare cooperarea cu startup-ul olandez AgXeed pentru dezvoltarea și comercializarea utilajelor agricole autonome. În acest scop, CLAAS, prin compania sa de investiții Seed Green Innovations GmbH, a participat la runda de finanțare seria A a companiei împreună cu investitorul de capital de risc Amathaon Capital din Munchen și o companie din Grupul AMAZONE cu sediul la Hasbergen-Gaste, Germania. În calitate de companie de investiții în cadrul Grupului CLAAS, Seed Green Innovations GmbH sprijină companiile inovatoare care doresc să joace un rol cheie în modelarea viitorului agriculturii și le oferă acces la CLAAS.

Bazele cooperării dintre CLAAS și AgXeed au fost puse după prima investiție din primăvara anului 2021, fiind extinsă în mod continuu de atunci. Prin investiția ulterioară, CLAAS asigură acces suplimentar la tehnologii inovatoare pentru utilajele agricole autonome. În același timp, AgXeed beneficiază de rețeaua internațională și de expertiza Grupului CLAAS în multe domenii, de la dezvoltare până la vânzări și service. De exemplu, CLAAS Vertriebsgesellschaft mbH (CVG) a semnat un acord de distribuție cu AgXeed în luna mai. În continuare, din vara anului 2022, dealerii CLAAS selectați din Germania și Elveția vor deveni parteneri de distribuție și service ai AgXeed. Pe lângă roboții agricoli puși în vânzare, vor fi disponibile și modele pentru închiriere, menite să faciliteze accesul clienților la tehnologia agricolă autonomă și să permită testarea extensivă în propriile structuri de operare. În acest scop, CVG a inclus deja doi roboți agricoli în portofoliul FIRST CLAAS RENTAL.

Start-up-ul olandez AgXeed B.V. oferă un sistem agricol inteligent, sustenabil și complet autonom, cu hardware scalabil, instrumente de planificare virtuală și modele de date cuprinzătoare, fiind astfel una dintre companiile lider în aceste zone din Europa în momentul de față. După prezentarea versiunii pe șenile de 115 kW (154 cp) în 2020, în 2021 a urmat un robot agricol cu trei roți pentru livezi și vii, căruia i s-a alăturat recent robot agricol cu patru roți, ambii de 55 kW (74 cp). Toate vehiculele sunt diesel-electrice. Împreună cu CLAAS și ceilalți parteneri Amazone și Amathaon, AgXeed intenționează să accelereze în continuare, în următorii ani, dezvoltarea de soluții eficiente și holistice pentru procese agricole.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piața europeană de combine de recoltat furaje. CLAAS domină piața europeană și pe un alt segment de bază – combinele de recoltat. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.900 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri peste 4,8 miliarde de euro în 2021.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus