Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Avem discuţii avansate cu CE pentru fonduri de un miliard de euro necesare refacerii infrastructurii de irigaţii

irigatii-1 copy
Autorităţile române au discuţii avansate cu Comisia Europeană pentru fonduri de un miliard de euro în vederea refacerii infrastructurii de irigaţii, a declarat duminică ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la postul de televiziune Realitatea TV.

Suma de un miliard de euro a fost calculată de experţii Băncii Mondiale într-un studiu privind refacerea şi modernizarea sistemului de irigaţii din România.
Potrivit lui Constantin, aceste resurse financiare ar fi foarte dificil de disponibilizat din altă parte, cum ar fi bugetul de stat, pentru că bugetul Ministerului Agriculturii, spre exemplu, se ridică în 2013 la un miliard de euro, din care 50% pentru co-finanţări.
Studiul Băncii Mondiale arată că România poate reface infrastructura de irigaţii pentru circa 800.000 de hectare.
În prezent, România are o infrastructură de irigaţii pentru 700.000 de hectare, dar numai 200.000 de hectare sunt irigate, deoarece fermierii consideră costurile prea ridicate.
Autorităţile admit că aceste costuri sunt mari, fiind determinate în special de consumul mare de energie al instalaţiilor vechi de peste 40 de ani.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus