Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

MADR: Fonduri suplimentare de 480 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură

blogEntryTopperBugetul destinat plăţii ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură a fost suplimentat cu 480 de milioane de lei, odată cu modificările aduse HG nr. 1174/2014, aprobate în şedinţa de miercuri a Executivului, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă.

"Modificările aduse prin prezentul act normativ vizează suplimentarea sumelor existente alocate prin bugetul MADR pe anul 2022 cu suma de 480.000.000 lei, valoarea totală a schemei în anul 2022 devenind în prezent 817.000.000 lei. Luăm toate măsurile ca să ne asigurăm de continuarea aplicării schemei de ajutor de stat în anul 2022, fapt ce contribuie la diminuarea efectivă a costurilor de producţie prin rambursarea sumelor reprezentând diferenţele de accize şi stimularea continuităţii activităţilor din agricultură. Venim în sprijinul fermierilor, astfel încât să le oferim o gură de oxigen, atât de necesară în gestionarea cheltuielilor realizate", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.
În şedinţa Guvernului de miercuri a fost aprobată o Hotărâre ce modifică HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, în sensul completării sumelor pentru asigurarea resurselor financiare necesare plăţii ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, pentru perioada aprilie - septembrie 2022.
MADR derulează schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură începând din anul 2014.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus