Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Caraş-Severin: La APIA s-au depus, în acest an, aproape 20 mii de cereri de plată

teren-4
La nivelul judeţului Caraş-Severin, au fost depuse, anul acesta, aproape 20 mii de cereri de plată unice, pentru campania din 2016, pentru o suprafaţă de circa 170 mii de hectare, a declarat Dumitru Stepanescu, directorul executiv al APIA - Centrul Judeţean Caraş-Severin, joi, la şedinţa Colegiului Prefectural.

'În continuare, cererile depuse în anul 2016 vor fi introduse în baza de date, verificate, urmând a se realiza primul control administrativ şi cel încrucişat, iniţiindu-se procedura de clarificare a erorilor generate, în scopul de a demara eşantionarea pentru controlul în teren. Conform regulamentelor europene aplicabile în materie, plăţile pentru acest tip de cereri se efectuează începând cu luna decembrie a anului în curs, până la 30 iunie a anului următor, respectiv, 2017, cu posibilitatea de a se acorda şi un avans, în perioada 15 octombrie - 30 noiembrie, după ce toate controalele au fost finalizate, sub rezerva aprobării de către Uniunea Europeană', a afirmat Stepanescu.
Mai exact, în Caraş-Severin, în acest an, au fost depuse 19.729 de cereri de plată unică pe suprafaţă, atât la Centrul judeţean APIA, cât şi la Centrele locale din Reşiţa, Domaşnea, Caransebeş, Moldova Nouă, Bozovici, Oţelu-Roşu şi Oraviţa.
Dacă la Centrul judeţean s-au depus doar 245 de cereri, care însumează, totuşi, o suprafaţă de peste 63 mii de hectare, la Centrul local al comunei Domaşnea s-au înregistrat cele mai multe, respectiv, 4.274 de cereri, urmat de Centrul local din municipiul Caransebeş, cu 3.618 cereri, Centrul local din comuna Bozovici, cu 3.333 de cereri şi Reşiţa, cu 3.179 de cereri. Cele mai puţine cereri s-au depus la centrul din oraşul Oţelu-Roşu, şi anume 1.414.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus