Euroferma emisiune de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Stacks Image 57723
Stacks Image 57726
Informații utile
Stacks Image 130
Vremea
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
BASF
Pioneer
Prutul SA
Naturevo
Nufarm
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 15:00.
Sâmbăta la ora 10:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Makhteshim Agan Romania
Soprano 125 SC
Zamir 40 EW
Stacks Image 139
Emisiuni 2019
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 137
Emisiuni 2018

Euroferma veselă 2

Data difuzării: 30 decembrie 2018
Emisiune-50-2018---Euroferma-vesela-2
Tema: După munca de peste un an... iată și distracție. Sperăm ca în această ediție nici un orgoliu nu a fost rănit, menționăm încă o dată că nu este recomandată minorilor, crispaților și persoanelor care au pierdut simțul umorului.
Multumim celor care au participat la această editie: Gabriela Sava - inițiator proiect, Andrei Ostroveanu - purtător de profit în agricultură, Codruț Nicolau - reprezentant bancă populară, Maria Cîrjă - reprezentant companie inimoasă, Bogdan Soare - de la Slobozia, Alexandra Petcuci - reprezentant companie inimoasă, Simona Munteanu - director revistă verde/galben, Ioan Enoiu - Evo John, Lucian Buzdugan - omul care sfințește locul, Echipa veselă, Claudiu Spiridonescu - obligat de tradiție, Radu Luigi - prieten drag.

Euroferma veselă 1

Data difuzării: 23 decembrie 2018
Emisiune-49---Euroferma-vesela-1
Tema: Păstrăm tradiția si realizăm în exclusivitate, o ediție veselă, o ediție în care se cântă, se râde și mai lipsea să dansăm.
Noi am realizat-o... ce pot să spun, doar că nu este recomandată minorilor, crispaților și persoanelor care au pierdut simțul umorului.
Se putea și mai bine, știm și lucrăm la aceasta. Nu e o scuză, dar uneori chiar "nu ai cu cine dom'le" ...
Multumim celor care au participat la această ediție: Gabriela Sava - inițiator proiect, Echipa veselă, Bogdan Soare - de la Slobozia, Claudiu Spiridonescu - obligat de tradiție, Ioan Enoiu - Evo John, Simona Munteanu - director revistă verde/galben, Maria Cîrjă - reprezentant companie inimoasă, Valentin Mihai - reprezentant companie inimoasă, Mutafa Ion - reprezentant companie inimoasă, Jean Ionescu - reprezentant companie inimoasă, Alexandra Petcuci - reprezentant companie inimoasă, Alina Crețu - fata cu porumbul, Valeriu Tabără - telespectator, Corul Liliput - piticii veseli.

Ulei românesc

Data difuzării: 16 decembrie 2018
Emisiune-48-2018---Ulei-romanesc
Tema: În anul în care România a serbat 100 de ani, compania Prutul serbează 125.
Prutul este astăzi pe piață și își ocupă locul de principal achizitor de floare Hi-oleică încercând să trezească în fermieri mândria de a cultiva floarea soarelui care mai apoi, să fie procesată în fabrica din Galați.
Cum nimic nu e gratis, se oferă bonus pentru cultura hi - oleică cu anumite calități.
Fermierul și preotul Vasile Anghel, abia a început să lucreze cu Prutul și dă vina pe decapitalizare, atunci când se vorbește de mercantilismul zilelor noastre. Radu Marchidan, tânărul fermier se încăpățânează să nu plece din țara și să lase chiar această afacere copiilor săi, sperând ca aceștia nu vor mai fi generația de sacrificiu, cum se consideră dumnealui.
Cum este văzut uleiul românesc la târgurile de profil internaționale ne spune Claudiu Spiridonescu întors de la Paris.

Condamnați la performanță

Data difuzării: 9 decembrie 2018
Emisiune-47-2018---Condamnati-la-performanta
Tema: Daniel Daia este al doilea angajat al unei companii, ce este fermier la el acasă, și pe care l-am ales să ne destăinuie din secretele aflate după multe ore în câmpurile proprii dar și în fermele partenerilor NaturEvo.
Asocierea și diversificarea sunt cuvintele cheie pe care le-aș putea extrage în urma acestei emisiuni.
Marian Craiciu și Daniel Daia sunt prieteni apoi rude și înainte de toate iubitori ai pământului. Ferma este mică dar diversitatea speciilor o face profitabilă.
Domnul Budai este mentorul gândirii agronomice pentru Daniel Daia. Ei văd viitorul în agricultură în aceeași direcție, nanotehnologia.

Întâlnire cu România

Data difuzării: 2 decembrie 2018
Emisiune-46-2018---Intalnire-cu-Romania
Tema: Modalitatea noastră de a marca Centenarul Unirii României este această ediție difuzată pe 2 decembrie pe Național 24 Plus de la ora 13.30. Am vrut să aducem niște simboluri ale închiderii unui lanț agricol, de la fermă la farfurie, prin ochii unui străin care iubește această țară și care a ales să rămână aici având încredere în dezvoltarea ei. Monika Puiu și Gabriela Sava prezintă modele de afaceri de familie care provin din agricultură și care au închis cercul alimentar și care se pot transforma în promotori ai unui stil de viață românesc.

Oameni din companii, fermieri acasă 2

Data difuzării: 25 noiembrie 2018
Emisiune-45-2018---Oameni-din-companii---fermieri-acasa-2
Tema: Continuăm seria emisiunilor dedicate fermierilor din companii cu partea a doua a interviului realizat cu Bogdan Soare, în care aflăm despre afacerea de familie pe care a înființat-o tatăl său și deciziile mecanice ale fermei, dar și detaliile la care trebuie să fim atenți când recoltăm, când vindem rapița. Ultima parte a emisiunii am dedicat-o unui proiect pe care l-am susținut de la început: școlarizarea elevilor în sistem dual. De această dată vorbim cu Mădălina Dima - reprezentant Agroconcept și elevul Prodan Cristian despre proiectul companiei alături de liceul M. Kogălniceanu din Miroslavele.

Oameni din companii, fermieri acasă

Data difuzării: 18 noiembrie 2018
Emisiune-44-2018---Oameni-din-companii---fermieri-acasa
Tema: Există secrete agronomice pe care un angajat al unei companii le poate pune în practică în ferma sa?
Fac ei greșeli? Am realizat încă din vara anului 2018 filmările pentru o miniserie de emisiunii realizate cu angajați ai unor companii ce sunt fermieri la ei acasă.
Începem cu Bogdan Soare - Monsanto, căruia îi dăm un test despre rapiță într-o miriște abia recoltată.
"Dacă știi să citești plantele îți indică totul, ... de la semănat, până la recoltat orice verigă este importantă."
Ce tehnologie folosește, ce secrete deține, aflăm pe parcursul a 2 ediții.

Tehnologia mărului

Data difuzării: 11 noiembrie 2018
Emisiune-43-2018---Tehnologia-marului
Tema: Pe finalul sezonului de recoltare a merelor, în zona Argeș, am vizitat fermierul Ticuță Constantin împreună cu specialistul Naturevo, Cristian Dumitrescu. Acum a fost momentul ideal de a remarca efectul tratamentelor cu Novatech.

Ziua combinelor, partea 2

Data difuzării: 4 noiembrie 2018
Emisiune-42-2018---Ziua-combinelor-partea-2
Tema: Și în această ediție suntem la Horia, acolo unde APIMAR și DLG desfășoară DEMO SHOW - pentru combine.
Arnaud Perrein, președintele APPR, este optimist în privința obținerii unei noi derogări pentru folosirea neonicotinoidelor. "Da se caută o soluție", și A. Perrein a încercat în ferma sa diverse alternative dar fără mare succes.
Dacă până acum am vorbit cu domnul Florin Neacșu despre cât de importantă este presiunea în roți la intrarea în câmp cu tractoarele, era firesc să știm dacă e la fel de importantă la combine.
Este ediția în care doamna Monika Puiu dă ultimul interviu în calitate de președinte Apimar, și consideră că lasă în urmă o asociație puternică.
Mihai Ivașcu - director Apimar, continuă această idee și afirmă că la întâlnirile acestor mari companii, atunci când top managmentul intră în ședință, fiecare uită ce companie reprezintă și interesele lor se identifică cu cele ale fermierilor.

Ziua combinelor

Data difuzării: 28 octombrie 2018
Emisiune-41-2018---Ziua-combinelor
Tema: Pentru al doilea an, APIMAR împreună cu DLG au organizat pentru zona Moldovei o demonstrație de recoltat porumb cu șapte combine diferite, potrivite fermelor din zonă.
Am realizat două ediții ale emisiunii de la acest eveniment unicat pentru România discutând cu Monika Puiu - președinte APIMAR, despre piața mecanică agricolă, cu Arnaud Perrein - fermier despre posibilitatea de a accesa bursa Matif, cu Iulia Tudor și Iulian Paraschiv de la Agroconcept despre importanța vitezei de descărcare a buncărului unei combine, cu Mihai Ivașcu director Apimar, cu Alexandra Strugari și Ștefan Moroșanu reprezentanti Claas despre pregătirea combinelor cu șenile, dar și cu Corina Mareș - DLG despre eforturile organizării unei astfel de demonstrații în câmp.

Produse noi

Data difuzării: 21 octombrie 2018
Emisiune-40-2018---Produse-noi
Tema: Alcedo a lansat în acest an o aplicație pentru telefonul mobil, dedicată în primul rând cunoașterii produselor din portofoliul iscusit al companiei dar și ca mijloc de comunicare cu fermierii. Gabriela Rizescu - director de marketing, ne dă mai multe amănunte despre aplicație cu ocazia unui eveniment de lansare a unui nou produs - Joystick de la Sapec Agro.
Erbicidarea din toamnă a culturilor de păioase este un obicei pe care fermierii învață să-l deprindă. Firma Sapec Agro - Portugalia propune fermierilor din România un astfel de produs, care spun ei, va face diferența în producția finală. Joystick se numește și este la fel de ușor de utilizat ca un joc de copii adaugă Antonio Sousa, reprezentantul firmei și ne confirmă Ștefan Sorin - specialistul Alcedo.

Casă nouă

Data difuzării: 14 octombrie 2018
Emisiune-39-2018---Casa-noua
Tema: În centrul țării, lângă Tg. Mureș, IPSO Agricultură a inuagurat un sediu regional pentru brandurile pe care le reprezintă în România, cu care asigură toate acțiunile necesare unui fermier profesionist: cumpărare de utilaje, service fix și mobil, piese de schimb. Investiția de peste 2,5 milioane euro a fost dată la cheie într-un an de la prima cărămidă iar cele mai multe detalii vi le divulga Arnaud van Strien, directorul general IPSO. Fermierii Valentin Mărginean și Pogăcean Marian au întregit emisiunea cu detalii ale anului agricol care tocmai se încheie.

Mall în bancă

Data difuzării: 7 octombrie 2018
Emisiune-38-2018---Mall-in-banca
Tema: În urmă cu câteva săptămâni, am realizat o emisiune în care apreciam inițiativa Băncii Patria, de a merge în piață acolo unde se pot întâlni cu cei ce au nevoie de finanțare. În această ediție, vă propun să facem drumul invers și să găsim la bancă, un mall țărănesc. Mihai Mihu ne face cunoscute câteva din proiectele asociației Creștem împreună România, iar Codruț Nicolau, director general adjunct al Patria Bank, ne face cunoscute încă două proiecte, adresate în special mediului rural.
Împletind cele 2 nevoi ale întreprinzătorilor din mediul rural, cea de finanțare și cea de a găsi loc de desfacere pentru produsele lor, venim și noi, membrii echipei Euroferma să mediatizăm aceste inițiative.
Nimic nu se vinde fără o poveste, iar în această ediție povestea este a mierii și ne-o spune Marius Moldoveanu împreună cu Alexandra Borșan. Concluziile se trag la final de Bogdan Alexandrescu - directorul diviziei agro.

Școala fără șomeri

Data difuzării: 30 septembrie 2018
Emisiune-37-2018---Scoala-fara-someri
Tema: Anul trecut APIMAR iniția un proiect pentru formarea unei generații de mecanici agricoli, în București, la liceul V. Harnaj, acolo unde Felicia Stroe, a înțeles sistemul de funcționare al învățământului dual cât și nevoia companiilor de a avea forță de muncă calificată.
Anul aceste proiectul continuă, chiar dacă nu cu la fel de mult entuziasm. Emisiunea este o pledoarie a sloganului "Dacă vrei poți". Intervievații mei: Arnaud van Strien - director general IPSO, Ricky Stein - presedinte cons. adm. AGROCONCEPT, Monika Puiu - dir. gen. NHR AGROPARTNERS, sunt expați, ce conduc companii multinaționale în România și spun că dacă ai răbdare, nu sari etape și te hotărăști ce vrei "POȚI". Mihai Ivașcu - director APIMAR și coordonatorul acestui proiect știe avantajele copiilor și ale companiilor implicate, dar știe și cât de puțin se implică autoritățile locale în sprijinirea acestor copii.
"Copiii din aceste licee vor purta la final acea brațară de aur care este meseria ... noi îi primim cu brațele deschise pe acești tineri pe care îi sprijinim să devină mecanici agricoli" spune, Ana Maria Damian "succesoarea" doamnei Monika Puiu la conducerea NHR Agropartners.

E vremea recoltei

Data difuzării: 23 septembrie 2018
Emisiune-36-2018---E-vremea-recoltei
Tema: Anul 2018 a ajuns la momentul bilanțului, când fermierii numără recoltele și măsoară profitul. Am participat alături de partenerii noștri, Corteva Agriscience, la un eveniment în câmp cu recoltare pentru floarea soarelui și porumb, în ferma lui Cosmin Băcanu, de la Furculești. Maria Cîrjă, Liliana Ciulu și Andrei Ciocoiu, specialiștii Pioneer ne-au spus care au fost provocările anului pentru aceste două culturi și cum au fost ele combătute pe parcursul anului, în timp ce fermierul gazdă ne-a prezentat tehnologia agricolă folosită dar și tehnologia mecanică cu care a obținut recolte de peste 4 tone la floare și peste 12 tone la porumb.

Anul bun și anul greu

Data difuzării: 16 septembrie 2018
Emisiune-35-2018---Anul-bun-si-anul-greu
Tema: Anul agricol 2018, până la acest moment a fost contradictoriu: ba a plouat prea puțin, ba a plouat în exces, ba radiațiile solare au fost prea puternice. În ciuda tuturor acestor probleme, fermierii și-au făcut culturile și în multe cazuri au făcut profit. Acesta a fost și cazul fermierilor din județul Suceava, pe care i-am întâlnit la o demonstrație cu recoltare de grâu organizată de Ursa Mare, dealerul zonei pentru utilajele Claas.

Terasă și grădină

Data difuzării: 2 septembrie 2018
Emisiune-34-2018---Terasa-si-gradina
Tema: Aproape că nu există casă sau fermă în care să nu existe amenajat un spațiu verde pentru desfătarea ochilor și a sufletului. Ionuț Olteanu, cunoscut fermier pentru cultura mare, are și o afacere horticolă care să ajute oamenii la îmbunătățirea vieții și la înmulțirea spațiului verde.

Pregătiți pentru viitor

Data difuzării: 19 august 2018
Emisiune-33-2018---Pregatiti-pentru-viitor
Tema: Lumea se schimbă și odată cu ea și modul de a face agricultură. "Curând vom avea agricultură subterană" spune Maria Cîrjă - director marketing al companiei Corteva, dar până atunci...
Corteva lansează pe piață două noi produse: Lumiposa și Bizon.
Lumiposa vine să răspundă unor cerințe destul de importante și anume să protejeze sămânța de rapiță de atacul dăunatorilor. Bizon este erbicid postemergent, selectiv pentru cerealele păioase care se aplică toamna, pentru combaterea buruienilor.
Cosmin Iancu este tânărul fermier, care deja testează hibrizii de rapiță Pioneer tratați cu insecticidul Lumiposa și are de gând să testeze și erbicidul Bizon.
Dacă despre Lumiposa am mai vorbit, în acestă ediție o rugăm pe Alexandra Petcuci să ne detalieze acțiunea produsului Bizon.

Provocările din vie

Data difuzării: 12 august 2018
Emisiune-32-2018---Provocarile-din-vie
Tema: Anul 2018 se menține în continure un an cu multe probleme. Vremea provoacă și lasă fără soluții mulți agricultori din toate domeniile.
Pentru viticultură, compania Basf a lansat anul acesta 3 produse: Delan Pro, Soriale LX și Sercadis. Care sunt condițiile pentru instalarea manei și făinării ne spune Robert Băicoianu, iar care sunt soluțiile ne răspunde Georgiana Bebeșelea, ambii specialiști în dezvoltarea pruduselor viticole ai companiei BASF.
Crama Budureasca, gazda emisiunii, produce în mare parte vinuri premium. Inginerul viticol Nelu Cojocaru destăinuie viziunea sa asupra îngrijirii și obținerii unui vin de calitate superioară. Se poate ține o vie curată cu produsele unei singure companii? Este întrebarea la care răspunde cu sinceritate Robert Băicoianu.
De curând Crama Budureasca a achiziționat o combină de recoltat struguri Pellenc și acesta este subiectul părții finale a emisiunii. La întrebările legate de mașina Pellenc ne răspunde Gabriela Dumitru din partea Companiei IPSO Agricultură, care și-a adăugat recent în portofoliu acest brand.

Agricultură eficientă

Data difuzării: 5 august 2018
Emisiune-31-2018---Agricultura-eficienta
Tema: Această ediție a emisiunii aduce în discuție două subiecte: grâul rezultat din cercetare românească și corectarea apei pentru o eficiență sporită a tratamentelor fitosanitare. Despre grâu am vorbit cu Mariana Olteanu - directorul general al Expert Agribusiness - continuatoarea proiectului PG102 și cu fermierul Marin Dragoș care a încercat acest soi. Despre apă și mai ales despre calitatea acesteia pentru tratamentele fitosanitare am vorbit cu Emilian Tudor - directorul laboratorului de analize Alchimex și Sylvain Authier - producătorul francez al sistemelor de purificare a apei Agri France Environment.

Rapiță și floare la raport

Data difuzării: 29 iulie 2018
Emisiune-30-2018---Rapita-si-floare-la-raport
Tema: În această ediție vorbim împreună cu echipa Corteva despre problemele din acest an întâlnite în cultura de rapiță. Pare banal și foarte uzitat, dar când adaugi acestor discutii și un context atipic cum ar fi locul de desfășurare - răcoarea și liniștea din Crama Viișoara, fermierul gazdă Albu Gheorghe, fermier care a întors în acest an toată cultura de rapiță, și în contextul interzicerii neonicotinoidelor, deja cred că stârnește interesul.
Jean Ionescu - Country manager - Corteva, ne îndeamnă să cultivăm rapița fără pierderi și explică programul de marketing pentru acest an și condițiile de recuperare a piederilor în cazul în care rapița din diverse motive trebuie întoarsă. Andrei Coicoiu reușește să câștige audiența și să explice clar mesajele echipei. Profesorul Horia Hălmăjan este mediatorul avizat și imparțial al acestei întâlniri.
În partea a doua a emisiunii am realizat un interviu cu Claudiu Spiridonescu - directorul comercial al Prutul S.A. despre apropiata și promițătoarea cultură de floarea soarelui, anunțând începerea de achiziții pentru acestă cultură.

Investiții în agricultură

Data difuzării: 22 iulie 2018
Emisiune-29-2018---Investitii-in-agricultura
Tema: Această ediție este un îndemn la a investi în agricultură. În luna iulie, pentru o lună, universul New Holland a avut centrul la Ileana, Călărași în ferma familiei Țuțuianu. Care sunt descoperirile și inovațiile aduse combinelor de recoltat dar și headerelor ne spune Florin Marin - director tehnic Agroconcept.
Patria Bank a desfășurat de curând un proiect intitulat "Banca în piață". Din interviul realizat cu Bogdan Alexandrescu, am aflat atât despre proiect cât și despre alte credite ce pot fi accesate de micii fermieri: Creditul Roditor și parteneriatul cu APIA.
Neonicotinoidele, un subiect încă fierbinte pe care-l abordăm împreună cu Emilian Tudor - șeful laboratorului Alchimex și cu Andrei Ostroveanu - redactor șef al revistei Profitul Agricol.

Ziua Grâului la Diosig

Data difuzării: 15 iulie 2018
Emisiune-28-2018---Ziua-Graului-la-Diosig
Tema: La începutul lui iunie, la Diosig, cei trei mari distribuitori ai zonei - Agroind Cauaceu, Promat Tășnad și Agrotex Carei - au organizat o expoziție în câmp la care au participat peste 800 de fermieri și oficialități, în frunte cu ministrul agriculturii, Petre Daea.
Ca în fiecare cei unsprezece ani, Mihai Budai - agronomul lui Agroind Cauaceu, împărtășește din experiențele unice ale anului agricol 2017/2018, iar plăcerea cu care o face ne-a amintit de evenimentele de anvergură care se organizau în Insula Mare a Brăilei. Anul acesta a fost un an în care domnia sa a pus accentul pe necesitatea încorporării de sulf pe lângă elementele clasice din NPK-uri, lucru întărit de Călin Pop - country manager Borealis care aduce aceste produse pe piața românească.
Emisiunea ar fi incompletă fără intervențiile Dalianei Ast - director național de vânzări Nufarm - care ne face cunoștintă cu noile produse intrate în portofoliul Nufarm ca urmare a schimbărilor din piața pesticidelor și a Aneimaria Pascariu - manager produse pentru păioase de la BASF, care scoate în evidență rolul produselor Systiva și Priaxor.

Careul culturilor - 5 iunie

Data difuzării: 8 iulie 2018
Emisiune-27-2018---Careul-culturilor
Tema: Careul culturilor s-a intitulat evenimentul desfășurat în ferma lui Vărzaru Viorel în data de 5 iunie, și a fost așa intitulat deoarece au fost prezente 4 companii ce au avut în atenție 4 culturi.
Naturevo, Nufarm, Biocrop și Proinvest au adus în atenția fermierilor prezenți multe informații tehnice.
Nufarm are începând cu acest an portofoliu lărgit iar Irina Mitu - reprezentatul firmei ne spune care sunt cele mai căutate produse din acest portofoliu. Ioan Enoiu - fondatorul NaturEvo atrage ca de obicei atenția asupra principalelor probleme ale culturilor ce se văd datorită schimbărilor climatice.
Viorel Vărzaru consideră că în urma acestui eveniment organizat în ferma sa, va trage concluzii ce îl vor ajuta în luarea unor decizii viitoare în privința achiziționării inputurilor.
George Bălăceanu ne aduce în atenție planurile de viitor ale Proinvest și îndeamnă fermierii să aibă grijă de pământ.

Grâul nostru-i o comoară

Data difuzării: 1 iulie 2018
Emisiune-26-2018---Graul-nostru-e-o-comoara
Tema: Am fi tentați să credem că în solele cu probleme nu ar trebui să investim la fel de mult ca în cele cu randament mare. Fermierul Ioan Mirea, ce cultiva 1000 ha în Crampoia, Stoenești, din județul Olt, aduce în parcela afectată tehnologia Systiva și tratează încă de la sămânță grâul cu fungicid.
Dacă avem nevoie, putem da mai mult azot decât este menționat în directiva europeană? Emilian Tudor, director al laboratorului Alchimex, spune că este permis numai după o analiză de sol care să ateste aceasta, la un laborator acreditat.
Numele emisiunii "Grâul nostru-i o comoara “ a fost inspirat din interviul cu Drăghicescu Longin care din 5500 de hectare pe care le lucrează, 2500 le-a alocat grâului pentru panificație, pe care apoi îl procesează în propria sa moară. Toate aspectele privind cultura și problemele grâului sunt atent supravegheate în ferma celor doi de inginerul agronom Liviu Dincă - reprezentant BASF.

Pledoarie pentru agricultură performantă

Data difuzării: 24 iunie 2018
Emisiune-25-2018---Pledoarie-pentru-agricultura-performanta
Tema: În emisiunea Euroferma, vă propunem două locații și două evenimente cu subiecte interesante. La Dulcești, Neamț, agronomul Alexu Molodoi consideră că legislația privind zona ZIE ar trebui modificată. Ce produse noi are în portofoliu în acest an compania Nufarm ne spune Nina Cârstei reprezentant pentru zona Moldovei. Mai este sfecla de zahăr o cultură atrăgătoare? Ce se întâmplă cu fabricile de zahăr din România?
În partea a doua, la Lehliu, Călărași, Corteva se lansează în câmp alături de fermieri. "Ar trebui să existe o singură asociație de fermieri condusă de un agronom, nu de un fermier" și despre necesarul unei instituții care să facă teste și compatibilități între substanțele de protecție a plantelor ne vorbește agronomul Octavian Groza.

Paradoxurile agriculturii

Data difuzării: 17 iunie 2018
Emisiune-24-2018---Paradoxurile-agriculturii
Tema: Ultima ediție realizată în expoziția de la Fundulea am dedicat-o partenerului Claas, care în ultima zi a expoziției a premiat fermierii care înteleg rostul campaniilor de iarnă pentru utilaje și care achiziționează utilaje performante din timp. Astfel, l-am cunoscut alături de Radu Luigi - director de marketing Claas România pe câștigătorul marelui premiu - tractorul Arion 420, pe fermierul Marin Enescu. Peisajul paradoxurilor agricole ale acestui an a fost completat de un alt mare fan Claas, fermierul Ionuț Olteanu, iar încheierea îi aparține lui Arnaud Perrein, președinte APPR, care aduce noutăți despre plafonarea subvențiilor.

Utilaje pentru agricultură

Data difuzării: 10 iunie 2018
Emisiune-23-2018---Utilaje-pentru-agricultura
Tema: Această ediție a emisiunii Euroferma, a treia din ciclul celor realizate în expoziția Agriplanta Romagrotec, am dedicat-o partenerului nostru NHR Agropartners. Cu mare încântare am descoperit în standul acestora pe tânărul Cosmin Iancu - student la agronomie și fermier în devenire, care cu nonșalanța celor 20 de ani arată o siguranță de sine demnă de un investitor în domeniul afacerilor. Specialiștii de produs - Răzvan Stanca și Valentin Kiraly ne-au spus câteva detalii despre tractoarele și combinele Deutz-Fahr și utilajele JCB, iar fermierul Viorel Nica întregește încrederea în produsele achiziționate de la NHR Agropartners.

Sol - tehnică și tehnologie

Data difuzării: 3 iunie 2018
Emisiune-22-2018---Sol-tehnica-si-tehnologie
Tema: După ceva vreme am văzut într-un târg în România o abordare internaționala a standului și a formei de explicare a ceea ce se afla acolo. IPSO Agricultură a adus în expoziția de la Agriplanta conceptul de tur ghidat al standului pe care l-am apreciat întotdeauna la expozițiile de profil din Europa. Tema generală a acestei ediții este lucrarea solului atât din punctul de vedere al tehnicii cât și al tehnologiei. Astfel am întregit această ediție cu cei doi specialiști de produs ai IPSO - Paul Popescu și Cosmin Miroiu, dar și cu șeful laboratorului de analiză de sol și apă al Alchimex - Emilian Tudor.

Ambasadorii agriculturii

Data difuzării: 27 mai 2018
Emisiune-21-2018---Ambasadorii-agriculturii
Tema: Emisiunea Euroferma vă propune un periplu în lumea mecanică într-o suită de câteva emisiuni pe care le-am realizat în expoziția în câmp Agriplanta Romagrotec. Pentru început, Agroconcept și planurile sale pentru anul acesta, alături de ambasadorul brandului New Holland, Gheorghe Țuțuianu, Ricky Stein - președinte Agroconcept și Alessandro Maritano - vicepreședinte CNH.

Porți deschise

Data difuzării: 20 mai 2018
Emisiune-20-2018---Porti-deschise
Tema: Această ediție a emsiunii, are ca temă piața second hand a mașinilor agricole. Am surprins aspecte ale acestui subiect la evenimentul organizat de Claas România la Ruse, unde se află cel mai mare parc de mașini agricole ale departamentul First Claas Used.
O provocare pentru departamentul marketing spune Alexandra Strugari, o reușită ce va avea continuare spune Finn Petersen, cât despre fermierii prezenți, aceștia au ajuns înainte de ora programată din dorința de a nu scăpa oferte interesante.
Care este situația culturilor, cum este astăzi relația fermier - bancă ne dezvăluie din experiență, Ion Achim fermier cu 300 ha din Răcari Dâmbovița.
Continuăm să prezentăm ofertele financiare de sezon ale companiilor partenere, iar în această ediție Ana Maria Damian - director finanțare și HR al companiei NHR - Agropartners afirmă că deviza: " Recoltezi în 2018 și plătești în 2019", este perfect valabilă.

Alături de tine

Data difuzării: 13 mai 2018
Emisiune-19-2018---Alaturi-de-tine
Tema: În luna aprilie a anului 2018, echipa NHR Agropartners, deschide noi filiale în Botoșani și în Bacău, din dorința de a fi mai aproape de fermieri. Acest an este unul memorabil, cu atât mai mult cu cât producătorul Deutz-Fahr, recompensează rezultatele companiei cu tractoare în culori speciale, lucru care se întâmplă pentru prima oara în istoria NHR dar și în istoria Deutz-Fahr.
Fermierii întâlniți la acest eveniment au fiecare povești diferite. Stredie Marinel este primarul din Cristinești - Botoșani care știe că e mai bine fruntaș în satul tău decat codaș la oraș, și asta face.
Răzvan Cazacu este constructorul care investește în agricultură și aduce în ferma sa primele de 60 animale din rasa Angus. Noi am spus că are curaj, domnia sa spune că are speranță, ambiție, și după ani în care a studiat acest domeniu este gata de drum.
Doamna Monika Puiu și Florin Neacșu sunt gazdele acestei emisiuni și amfitrionii celor 2 reușite petreceri prilejuite de aceste inaugurări.

Povești magice

Data difuzării: 6 mai 2018
Emisiune-18-2018---Povesti-magice
Tema: Într-un decor de poveste, BASF, scrie pentru a 3-a oară povestea cu vinurile românești. Echipa de marketing condusă de Andreea Butaru reușește și în acest an să pună strugurele sănătos, via și viticultorul în lumina reflectoarelor. Robert Băicoianu este vocea din echipa BASF care deapănă povestea și în acest an.
Dorin Popa - degustător autorizat și Walter Szicler - degustător și viticultor fac împreună o radiografie a sectorului viticol actual.
Dacă toată lumea îl știe pe Dan Corbuț ca un fermier priceput și un distribuitor foarte serios, iată-l astăzi și viticultor premiat la etapa locală a concursului, cu 2 vinuri obținute de pe 2 hectare.
Așa cum am promis, vă vom ține la curent cu ofertele din domeniul agricol, iar în această ediție anunțăm prețuri și modele speciale ale companiei Agroconcept - unic distribuitor New Holland în România, alături de Iulia Tudor.

Agricultura cu pricepere

Data difuzării: 29 aprilie 2018
Emisiune-17-2018---Agricultura-cu-pricepere
Tema: Începutul acestei primăveri a adus o mulțime de provocări fermierilor. Una dintre acestea a constat în găsirea ferestrei optime de aplicare a fertilizanților din cauza ploilor dese. Pentru a ușura cel puțin partea logisitică până la momentul aplicării Borealis a făcut o investiție într-un depozit de stocare lângă Craiova, la Ișalnița. Am discutat despre acest lucru cu Călin Pop - directorul general Borealis România, cu Gerald Papst - vicepreședinte al Borealis Linz și am completat tema fertilizanților cu Lucian Buzdugan, Ilie Popescu - fermier, Florin Neacșu - director general adjunct NHR Agropartners. În încheiere, aducem în atenție ofertele speciale ale IPSO Agricultură care serbează 100 de ani de fabricare a tractoarelor John Deere.

Ediție specială pentru tractoare

Data difuzării: 22 aprilie 2018
Emisiune-16-2018---Editie-speciala-pentru-tractoare
Tema: După un an de la inauguarea fabricii SDF din Lauingen, am ajuns din nou în inima grupului german, de această dată însoțiți de fermieri și de o parte a conducerii NHR Agropartners. Vizita a fost plină de surprize, dar cea mai mare dintre acestea este ediția specială a tractorului 6165 al Deutz-Fahr, produs unicat special numai pentru piața românească, ca o încununare a celor trei ani de succes al parteneriatului între grupul german și NHR. Ne-au fost alături în vizită și ne-au răspuns întrebărilor Anamaria Damian - director NHR Agropartners, Rainer Morgenstern - directorul comercial pentru Europa, Emil Milivojevic - director de vânzări Europa Centrală, Răzvan Stanca - director sucursala NHR și fermierii Nicolae Sitaru și Viorel Nica.

Apicultura cu plus și minus

Data difuzării: 15 aprilie 2018
Emisiune-15-2018---Apicultura-cu-plus-si-minus
Tema: Sărbătoarea Mierii organizată în Blaj în fiecare an, în luna martie, este un plilej de întâlnire cu apicultorii iar pentru noi un bun prilej de a afla informații din lumea apicolă, pe care să le împărtășim cu telespectatorii.
În această ediție optimismul doamnei Cifudean Melania vă va captiva iar sfaturile utile le aflăm de la experimentatul apicultor Ion Popescu.

Să curgă miere!

Data difuzării: 8 aprilie 2018
Emisiune-14-2018---Sa-curga-miere
Tema: Începutul fiecărui sezon apicol este dat de Sărbătoarea Mierii de la Blaj. Am respectat tradiția din ultimii zece ani și am fost alături de apicultori și procesatorii de miere. Am aflat detalii despre îngrijirea albinelor la ieșirea din iarnă de la Răzvan Ciobotaru, director Cirast-Dulcofruct, care sunt noutățile în domeniul liniilor de prelucrare a mierii de la Florin Ochiș Mateș - director Apis, Victor Mateș - fondatorul Apidava și Călin Matieș - președintele Federației de producători tradiționali.

Magia din vin

Data difuzării: 1 aprilie 2018
Emisiune-13-2018---Magia-din-vin
Tema: Trei e cifra magică : 3 fii avea împăratul, 3 zile și 3 nopți ținea nunta, 3 este cifra magică și din povestea scrisă de BASF, povestea viei și viticultorilor.
Iubim vinul și pe cei ce trudesc la facerea lui. Știm cât de mult efort, pasiune și ardoare investesc în fiecare zi, pentru a obține cele mai bune produse. Vrem să le fim parteneri de încredere și să arătăm tuturor cele mai frumoase povești cu vinuri românești. De aceea, am creat o acest concurs național de vinuri, adresat tuturor viticultorilor mici și mijlocii, cu suprafețe de viță de vie mai mici de 100 de hectare, spune echipa pentru culturi speciale.
”Povești cu vinuri românești” a ajuns deja la a treia ediție, iar noi vă prezentăm câștigătorii etapei din zona Muntenia - Dobrogea și Oltenia.

Evoclima

Data difuzării: 25 martie 2018
Emisiune-12-HD-1080-25p
Tema: Clima se schimbă iar aceste schimbări sunt din ce în ce mai evidente, dar partenerul nostru NaturEvo condusă de Ioan Enoiu, o spune de foarte mulți ani. Suntem alături de ei și de partenirii lor în evenimentul organizat impecabil. Alături de ei au fost membrii echipei Proinvest - dealer Claas, iar George Bălăceanu ne aduce la cunoștință ofertele tehnice și financiare croite pentru fermierii din zona în care activează.
Am intervievat cu această ocazie fermierul Preda Gheorghe, fermier ce a intrat recent în parteneriat cu NaturEvo și cu care sper să ne revedem curând în câmp.
Ce se întamplă din punct de vedere legislativ cu oferta de substanțe active din piață ne răspunde Elena Leaotă.
După ce vezi ofertele celor de la Proinvest, parcă te apucă un dor de investiții, așa că partenerul Patria Bank prezent la acest eveniment răspunde la întrebările fermierilor prin vocea lui Bogdan Alexandrescu.

Nou în lumea agricolă

Data difuzării: 18 martie 2018
Emisiune-11-2018---Nou-in-lumea-agricola
Tema: Anul 2018 stă sub semnul punerii în practică a unor fuziuni între companii care activează în piața agricolă internațională dar care sunt prezente și în România. Probabil că cea mai mare tranzacție financiară este cea a unirii a trei coloși: DuPont Crop Protection, DuPont Pioneer și DowAgro. Rezultatul are de curând un nume: Corteva. Cum s-a ajuns la acest nume și cum va fi el împrietenit cu fermierii români ne explică Maria Cîrjă - director de marketing și Jean Ionescu - country manager al Corteva.

Femei în agricultură

Data difuzării: 11 martie 2018
Emisiune-10-2018---Femei-in-agricultura
Tema: Emisiunea Euroferma din această duminică ora 13:30 Național 24 Plus, este dedicată femeilor din agricultură. Vă urez tuturor o primăvară frumoasă, o vară fericită, o toamnă bogată și gata anul.
Mulțumesc invitatelor mele din această ediție inițiată de echipa Prutul, Mihaela Merlă, Alice Năstase, Iolanda Craiu, Monika Puiu, Stroe Elena și nu în ultimul rând Claudiu Spiridonescu. Așa .... agricultura are farmec.

Continuitate în agricultură

Data difuzării: 4 martie 2018
Emisiune-9-2018---Continuitate-in-agricultura
Tema: Emisiunea Euroferma își arată în această ediție cum se vede continuitatea din punctul a două companii din agribusiness: Netagro își continuă activitatea de distribuție mărindu-și aria de desfacere, iar FMC apare în peisajul companiilor din piața românească. Ca de fiecare dată, agronomul Lucian Buzdugan împărtășește din experiența sa colegilor de meserie.

Agricultura cu A mare

Data difuzării: 25 februarie 2018
Emisiune-8-2018---Agricultura-cu-A-mare
Tema: Este evident din ce în ce mai des că agricultura fără mecanică performantă și potrivită nevoilor nu se mai poate face. Plecând de la această idee, la care s-a adăugat valoarea pământului bine lucrat, IPSO Agricultură a făcut lansarea în piata românească a unei noi combine: Seria S 700. Detalii tehnice explicate de Radu Meșină și impresiile fermierilor Valentin Mărginean și Vasile Lungu întregesc emisiunea.

Mai spornici împreună

Data difuzării: 18 februarie 2018
Emisiune-7-2018---Mai-spornici-impreuna
Tema: În fiecare emisiune, vă spunem o poveste nouă, legată de lumea agricolă. Astăzi este despre bonusul oferit de compania Prutul, pentru cei ce cultivă floarea soarelui Higholeica și hibridul din catalogul companiei Limagrain, despre pendularea între sentimentul nationalist și venitul din buzunar.
Mai au nevoie fermierii de consultanță? Răspunde întrebării Romeo Gheorghe - consultant.
Tot astăzi este și despre îngrășăminte și cartări, despre potasiu și schimbările rețetelor de fertilizare ale solului alături de Mădălin Turcu, specialistul Comfert, căruia îi mulțumim pentru sinceritatea de a împărtăși din evenimente trăite alături de fermieri.
Cum vede un bucătar uleiul Spornic HO vă las să descoperiți în această ediție, alături de câștigătorul concursului Masterchef din 2014, Ciprian Ogarcă.

Avantaj pentru fermieri

Data difuzării: 11 februarie 2018
Emisiune-6-2018---Avantaje-pentru-fermieri
Tema: Devine din ce în ce mai evident că agricultura viitorului este cea de precizie, intensivă și tehnologizată dar cu un plan bine pus la punct în ceea ce privește balanța între cheltuieli și profit. Acest lucru l-am surprins în discuția cu Valerian Iștoc - director general Comfert/Redoxim, fermierul Petre Iova, Mădălin Turcu - director pentru achiziții fertilizanți Comfert și Claudiu Spiridonescu - director comercial Prutul SA.

Uniți pentru pământ

Data difuzării: 4 februarie 2018
Emisiune-5-2018---Uniti-pentru-pamant
Tema: Congresul anual al APPR a devenit de câțiva ani un loc de exprimare a celor mai importante teme pentru fermieri. Aici am surprins, cu siguranță alte fațete ale evenimentului față de colegii noștri, și am pus accent pe asocierea între fermieri și organizații care să îi reprezinte și pe soluții alternative pentru coabitarea apicultorilor pe lângă fermieri. Au explicat fiecare temă a emisiunii Arnaud Perrein - președinte APPR, Adrian Rădulescu - președinte AFR, Jean Ionescu - director general Pioneer, Adrian Siceanu - director institut apicol, Adrian Pîrșot - director regional Adama.

Aleg România

Data difuzării: 28 ianuarie 2018
Emisiune-4-2018---Aleg-Romania
Tema: Doamna Monika Puiu, o persoană despre care s-a scris și s-au spus multe în ultimii 18 ani de când s-a implicat în lumea agricolă românească. A venit momentul în care își dorește să se retragă. De ce? Ce face o astfel de persoană “la pensie”? Cum a reușit să cucerească această lume întortocheată?

Campionii în Agribusiness

Data difuzării: 21 ianuarie 2018
Emisiune-3-2018---Campionii-in-agribusiness
Tema: În fiecare iarnă, când începe sezonul prezentărilor în sală, BASF ne-a obișnuit cu evenimente cu concepte diverse. Anul acesta tema centrală a suitei de evenimente care prezintă portofoliul pentru culturile de câmp a fost Liga Campionilor la fotbal. Invitați precum Bogdan Stelea și Gabi Balint au fost cei care au făcut mereu comparația între performanța din terenul de fotbal și terenul culturilor mari. Noutățile pentru anul acesta ni le-au descris Mircea Chetrone, Ana-Maria Pascariu și Jorg Polzin, iar Ionuț Lungoci, director al Cooperativei Dobrogea Sud exprimă câteva opinii despre folosirea inteligentă a produselor de protecția plantelor.

Alunul

Data difuzării: 14 ianuarie 2018
Emisiune-2-2018---Alunul
Tema: În Seleuș, județul Arad, fermierul Ioan Horga face performanță din horticultură. Vă propunem spre analiză o cultură pe care nu am mai abordat-o până acum: alunul, dar pe care fermierul amintit o exploatează cu profit.

Agricultură cu pasiune

Data difuzării: 7 ianuarie 2018
Emisiune-1-2018---Agricultura-cu-pasiune
Tema: Prima ediție a emisiunii Euroferma a anului 2018 are în vedere tânăra generație de fermieri: cum gândește, ce alege să facă, ce abordări sau ce planuri și vise au. Primul intervievat a fost Călin Muscă în opinia căruia "pasiunile pot fi lăsate moștenire".
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145