Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Record atins de încărcătorul telescopic CLAAS: 30.000 de ore de funcționare

claas928
Un utilaj CLAAS RANGER 928 deținut de cooperativa agricolă de producție Langeln eG, situată la vest de Magdeburg, a făcut dovada unei rezistențe impresionante: încărcătorul telescopic a reușit să atingă impresionanta cifră de 30.000 de ore de funcționare și va continua să fie utilizat pentru lucrări de construcții în cadrul cooperativei agricole de producție.

Fabricat în 2000, încărcătorul telescopic a ajuns în munții Harz prin intermediul fostului partener de distribuție CLAAS Derenburg și a fost utilizat aproape zilnic. Pe lângă încărcarea îngrășământului, a paielor și a furajelor, acesta este folosit și la diferite lucrări de construcții, precum și la manipularea boabelor și a silozului.
“Chiar și la început făcea deja până la 2.500 de ore pe an”, își amintește Lothar König, director tehnic al cooperativei agricole de producție care administrează circa 1.100 ha, utilizate pentru culturi și creșterea a 1.100 de vite. Încărcătorul telescopic de 105 CP este utilizat pentru o gamă largă de operațiuni. În prezent, Lothar König folosește încărcătorul pentru sarcini mai ușoare, ținând cont de vechimea acestuia, în hambare și în jurul fermei.

“CLAAS lucrează cu utilaje telescopice specifice pentru operațiunile agricole de peste 22 de ani, însă 30.000 de ore de funcționare este un record”, subliniază Norbert Täufer, manager de produs pentru încărcătoare telescopice în cadrul companiei de distribuție CLAAS, „este o performanță atinsă rar de un încărcător telescopic echipat cu motorul original”. Lothar König a explicat că alte componente ale utilajului RANGER au fost între timp înlocuite, cum ar fi punțile și angrenajele, dar și parbrizul și portierele. Totuși, inima încărcătorului a supraviețuit maratonului de funcționare de 30.000 de ore.

Producția utilajului CLAAS RANGER a început în 1994 în Grantham, Anglia. Primele modele lansate pe piață au fost RANGER 907, 907 T și 911 T. Până în anul 2000, modelul RANGER a fost fabricat în mai multe versiuni, fiind apoi înlocuit mai întâi de TARGO, apoi de SCORPION în 2006. Cooperativa agricolă de producție din Langeln utilizează de mai mulți ani încărcătoare telescopice CLAAS. Până în prezent au fost utilizate aproximativ 11 utilaje. Pe lângă deținătorul recordului, RANGER 928, Langeln eG utilizează în prezent și un model mai recent, SCORPION 9055, cel mai mare încărcător telescopic fabricat de CLAAS.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus