Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Comisarul european pentru agricultură cere reducerea subvenţiilor după Brexit

camp-7
Uniunea Europeană (UE) trebuie să reducă subvenţiile ca parte a viitoarelor reforme, pentru a face faţă aşteptatei scăderi a bugetului destinat agriculturii, în urma ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar (Brexit), a declarat sâmbătă comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, într- un interviu acordat publicaţiei germane Der Spiegel, transmite Reuters.

Fermierii care adoptă practici sustenabile în cultivarea pământului ar trebui să fie cei mai mari beneficiari ai viitoarelor subvenţii, a apreciat oficialul european. Acesta a adăugat: "Dacă fermierii vor să obţină subvenţii directe, ei trebuie să contribuie mai mult la obţinerea obiectivelor comune".
Hogan a declarat că intenţionează să reintroducă o propunere pe care Germania a respins-o până acum, prin care vor fi reduse semnificativ subvenţiile pentru beneficiarii cu ferme mai mari.
"Trebuie să găsim metode de a acorda mai mulţi bani fermelor mici şi mijlocii", a mai spus comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în România sunt la ora actuală 3,6 milioane de exploataţii agricole (ferme sau gospodării), care reprezintă 30% din exploataţiile agricole existente la nivelul Uniunii Europene.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus