Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Guvernul a aprobat compensări de 53,8 milioane lei pentru agricultorii din sectorul vegetal

grau-4
Guvernul a aprobat printr-o hotărâre o schemă de minimis în valoare totală de 53,8 milioane de lei pentru compensarea efectelor produse de calamităţi în perioada ianuarie-august în sectorul agricol vegetal, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

"Astăzi Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern privind aprobarea Schemei de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada ianuarie-august 2014 care se acordă în agricultură, respectiv în sectorul vegetal. Săptămână trecută prin rectificarea bugetară Ministerul Agriculturii a primit o sumă de 50 de milioane de lei. Prin economiile pe care le-am făcut la nivelul Ministerului Agriculturii, de 30 de milioane de lei, putem să acordăm aceste despăgubiri şi multe alte scheme, în valoare totală de 80 de milioane de lei. Pentru schema de ajutor de minimis din sectorul vegetal pentru calamităţile pe care le-am avut în special în luna iulie am alocat o sumă totală de 53,8 milioane de lei pentru cele 141.568 de hectare care au fost declarate ca fiind calamitate constatate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă", a afirmat ministrul Agriculturii.
Daniel Constantin a menţionat ajutoarele pe fiecare categorie de cultură în parte.

"Pentru cultura de grâu, porumb, sorg, floarea-soarelui, rapiţă, orz, secară, soia, orzoaică - 335 de lei pe hectar. Legume în câmp şi pepeni - 610 lei pe hectar. Pentru cultura cartofului - 700 de lei pe hectar. Plantaţii pomicole - 1.200 de lei pe hectar. Pentru plantaţii viticole - 500 de lei pe hectare, sfeclă-de-zahăr - 400 de lei pe hectar, lucernă, muştar, tutun - 250 de lei pe hectar, căpşuni - 300 de lei pe hectar", a precizat ministrul Agriculturii.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus