Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Petre Daea: Priorităţile legate de inovare şi digitalizare reprezintă angajamentul nostru pentru întărirea rolului UE la nivel global

petre-daia-1
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat la Forumul Mondial pentru Alimentaţie şi Agricultură de la Berlin, eveniment organizat în marja expoziţiei "Săptămâna Verde", tema aleasă pentru acest an fiind "Agricultura devine digitală - Soluţii inteligente pentru viitoarea agricultură", informează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"Progresul este realizat prin cercetare, inovare, iar punerea în lumină a noilor tehnologii şi valorificarea acestora ne vor da speranţa pentru viitor. 'Coeziunea, o valoare europeană comună', motto-ul Preşedinţiei române a Consiliului UE şi priorităţile legate de inovare şi digitalizare reprezintă angajamentul nostru pentru întărirea rolului Uniunii Europene la nivel global, astfel încât soluţiile inteligente pentru agricultură să devină o realitate în întreaga lume", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, în intervenţia sa în cadrul forumului desfăşurat pe 19 ianuarie 2019.
El a subliniat importanţa temei alese şi faptul că trebuie să existe un efort comun pentru luarea deciziilor pentru conectivitate, pentru investiţii în lanţul de valori agricole şi neagricole şi grija faţă de natură, în scopul de a moderniza fermierul de oriunde şi de a-l ajuta să fie conectat la orice informaţie prin digitalizare.
Potrivit unui comunicat al MADR, scopul forumului desfăşurat la Berlin este de a identifica strategii politice comune, de a iniţia şi de amonitoriza un proces internaţional, precum şi de a promova schimbul dintre factorii politici, operatorii economici, comunitatea ştiinţifică şi societatea civilă.
Forumul dedicat digitalizării agriculturii a fost organizat de Ministerul Federal al Agriculturii şi Alimentaţiei din Germania.
România participă în acest an la "Săptămâna Verde" cu un stand de 335 mp, în concept unitar - instituţii publice şi mediu privat, din care ministerului de resort îi vor fi alocaţi 60 mp.
MADR şi-a propus să promoveze şi să ofere spre degustare mostre din produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Salam de Sibiu -IGP, Telemea de Ibăneşti - DOP, Magiun de prune Topoloveni -IGP, Novac afumat din Ţara Bârsei -IGP, Scrumbie de Dunăre afumată - IGP, Cârnaţi de Pleşcoi - IGP, Caşcaval de Săveni - IGP, Telemea de Sibiu - IGP, Salată cu icre de ştiucă de Tulcea - IGP, Salată tradiţională cu icre de crap - STG, Plăcintă dobrogeană - IGP, precum şi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale.
Expoziţia 'Săptămâna Verde 2019' reprezintă atât o platformă de afaceri, cât şi un festival al tradiţiilor gastronomice şi folclorice cu impact mediatic de anvergură în Europa, cât şi pe plan mondial. Peste 400.000 de vizitatori au trecut pragul expoziţiei în anul 2018.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus