Euroferma emisiune de agricultura zootehnie industrie. Emisiunea TV Euroferma. Stiri agricultura. Euroferma online N24. Anunturi agricole. Idei afaceri agricole, stiri agricole.

Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …
Stacks Image 129
Stacks Image 57723
Stacks Image 57726
Informații utile
Stacks Image 130
Vremea
Stacks Image 131
Curs valutar
Newsletter
Stacks Image 132
Newsletter
Abonează-te la newsletterul Euroferma!
Află imediat când sunt postate noi emisiuni, videoevenimente sau știri importante.
Formular anunțuri
Formular anunturi
Publică gratuit anunțuri pe site-ul Euroferma!
Completează formularul aici.
Parteneri
Claas Romania
NHR
BASF
Pioneer
Prutul SA
Naturevo
Nufarm
IPSO AGRICULTURA
FARMPET
Stacks Image 133

Emisiuni Euroferma

Emisiunea de agricultură Euroferma este difuzată pe canalele de televiziune Național 24 Plus și Favorit TV.
Stacks Image 134
Stacks Image 135
Stacks Image 136
Difuzare
Reluare
Duminica la ora 15:00.
Sâmbăta la ora 10:00.
Duminica la ora 13:30.
Sâmbăta la ora 10:30.
Selectati mai jos anul, apoi dați clic pe imagine pentru a urmări emisiunea. Vizionare plăcută!
Makhteshim Agan Romania
Soprano 125 SC
Zamir 40 EW
Stacks Image 139
Emisiuni 2021
Stacks Image 138
Emisiuni anterioare
Stacks Image 137
Emisiuni 2020

Pregătiri pentru 2021

Data difuzării: 13 decembrie 2020
Emisiune-50-2020---Pregatiri-pentru-2021---HD-1080-25p
Tema: În speranța unui an normal, la Fundulea, locul de desfășurare al Agriplanta -RomAgroTech, s-a semănat grâu, ca loc de discuții despre tehnica agricolă. (prelucrare sol și semănat)
Ce este de remarcat? Nimeni nu a venit cu tehnologia de prelucrare a solului cu plugul.
Este adevărat că unii fermieri terminaseră această operațiune dar, după cum veți vedea și în emisiunea următoare, alții nici nu începuseră.
Unii spun că este prea târziu să vorbim despre semănat la data evenimentului, eu consider că este devreme, atât cât să avem timp de decizii înțelepte.
Multumesc prof. Ovidiu Ranta și Valentin Cojocaru - NHR Agropartners, pentru prezența în acestă emisiune.

Senzorii și agricultura

Data difuzării: 6 decembrie 2020
Emisiune-49-2020---Senzorii-si-agricultura
Tema: Compania Agroconcept, în premiera mondială, a lansat la Cenad o serie de noi produse din portofoliu: senzori dedicați agriculturii care pot echipa utilajele agricole pentru sporirea eficienței și profitabilității fermelor.
Ne-au convins despre acest lucru reprezentanții italieni ai noului brand care va pune în piață senzorii, Gianluca Bagnetti și Manuela Manzoli, dar și specialistul pentru agricultură inteligentă, Iulian Crețu. Cu plăcere am surprins încântarea fermierului Vasile Târziu, în ferma căruia s-a făcut demonstrația.

Construim împreună viitorul

Data difuzării: 29 noiembrie 2020
Emisiune-48-2020---Construim-impreuna-viitorul---HD-1080-25p
Tema: În ciuda situației provocatoare în care ne aflăm, NHR Agropartners continuă planurile ambițioase de extindere. Recent a avut loc ceremonia de începere a construcției pentru o nouă filială NHR Agropartners în județul Constanța, la doar 3 km de sediul actualei filiale. În prezența membrilor din comitetul de conducere echipa constructorului a dat startul. Prima lopată a fost dată de echipa Ana Maria Damian - director general, Florin Neacșu - director adjunct, Răzvan Stanca - șeful filialei Constanta.

A fi sau a nu fi fermier

Data difuzării: 22 noiembrie 2020
Emisiune-47-2020---A-fi-sau-a-nu-fi-fermier---HD-1080-25p
Tema: Am revenit după mai mulți ani în ferma lui Iulian Paraschiv și am reluat pulsul dezvoltării sale, cu toate dificultățile acestui an. Am redescoperit pe terenurile sale tractoarele Deutz-Fahr pe care nu le-ar înlocui decât cu același brand.

Agricultura are viitor

Data difuzării: 15 noiembrie 2020
Emisiune-46-2020---Agricultura-are-viitor---HD-1080-25p
Tema: Avem nevoie de tineri în agricultură! Am abordat acest subiect de mai multe ori, și atunci când am vorbit despre marile familii europene cu afaceri în agricultură, și alături de fermierii din România.
De cele mai multe ori când ne gândim la tânara generație avem tendința să-i condamnăm că nu sunt destul de implicați, că nu socializează, că stau prea mult pe telefon sau pe calculator. Am căzut și eu în această capcană, dar câțiva tineri mi-au arătat că greșesc.
Tinerii pot prelua afacerile familiilor lor, tinerii au răbdare și sunt capabili să obțină fonduri europene, tinerii nu pierd vremea pe internet ci se informează. Programul Agricover - Tineri lideri pentru agricultură - ne aduce în atenție 10 tineri care au câștigat bursele puse la dispoziție și ne-au transmis mesajul cel mai de preț: România are viitor frumos.

Specialistul solului

Data difuzării: 8 noiembrie 2020
Emisiune-45-2020---Specialistul-solului---HD-1080-25p
Tema: 8RX - Acesta este "numele de cod" dat tractorului de la John Deere intitulat și "Specialistul solului". Lansat recent pe apă, va lucra terenurile grele din România. De ce șenile și nu roți? Este mai eficient sistemul șenilat? Sunt întrebări la care raspunde Marian Grigore - specialistul de produs al companiei Ipso Agricultură România.
Este timpul să testăm și noii hibrizi de floarea soarelui ai companiei BASF. După ce am vorbit de hibrizii de rapiță, de anul acesta, compania a adăugat în portofoliu noi produse.
După LORIS și COLORIS urmează : ALURIS, ACORDIS și DRACARIS. Sunt hibrizi testați și adaptați terenurilor din România pe care Marius Stanciu îi aduce în atenția fermierilor.

Profesioniști în agricultură

Data difuzării: 1 noiembrie 2020
Emisiune-44-2020---Profesionisti-in-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Trei teme am reunit în această ediție: semințele performante de floarea soarelui de la Corteva Agriscience, semințele sub marca Atlas ale lui Origin și greșelile frecvente la utilizarea Roundup. Toate au în comun profesionalismul!

Schimbări în agricultură

Data difuzării: 25 octombrie 2020
Emisiune-43-2020---Schimbari-in-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Vă invit la o nouă ediție a emisiunii Euroferma în care să descoperiți povestea fermierului Cristian Copăceanu, întors din Franța după 25 de ani de muncă în agricultura vestică și a unui tractor semișenilat marca Claas - Axion 960. Mulțumesc intervievaților mei George Mandița, Marius Someșan și Mihai Budai.

Cele bune să se adune

Data difuzării: 18 octombrie 2020
Emisiune-42-2020---Cele-bune-sa-se-adune---HD-1080-25p
Tema: Anul agricol 2020, o știm cu toții, a fost în multe zone ale țării un dezastru. În ferma lui Costel Trif de la Balta Doamnei am văzut efectul benefic al apei, al culturii premergătoare porumbului, dar și al semănătorii pe care a folosit-o: Amazone Cirrus. L-am vizitat pe fermier în momentul în care a primit utilajul cu seria 2.000.000, al cunoscutului producător de utilaje de pregătit și prelucrat solul. Tot atunci am descoperit o nouă generație de fermier, fiica domnului Trif, Daria - care a absolvit studii agronomice și se perfecționează prin studii organizate de Agrii și Clubul Fermierilor Români.

Management în fermă

Data difuzării: 11 octombrie 2020
Emisiune-41-2020---Management-in-ferma---HD-1080-25p
Tema: Cu drag revenim de fiecare dată în ferma lui Gavrilă Tuchiluș de la Matca. De fiecare dată descoperim câte ceva nou: fie grajduri pentru vaci, fie silozuri, fie tehnologie diferită. De această dată am fost la recoltat de porumb, atât de important pentru ferma sa, cu o combină New Holland furnizată de Agroconcept.

Cele rele să se spele

Data difuzării: 4 octombrie 2020
Emisiune-40-2020---Cele-rele-sa-se-spele---HD-1080-25p
Tema: La Oreavu, județul Buzău, în plin sezon de recoltat, Serv Class a invitat fermierii la o lecție despre prelucrarea solului în condiții de secetă. Fermierii prezenți au văzut tractoare Claas și implemente Amazone adecvate pentru a prelucra solul cât mai puțin și pentru a pierde apa cât mai puțin. Reacțiile celor de la fața locului le-am surprins prin vocile lui Gheorghe Tuzu, Cornel Chiuaru și Eugen Gruia.

Porumbul - adevăr sau provocare

Data difuzării: 27 septembrie 2020
Emisiune-39-2020---Porumbul-adevar-sau-provocare---HD-1080-25p
Tema: De ani buni ferma lui Nicolae Sitaru este gazda evenimentului Ziua Porumbului. Anul acesta, chiar dacă s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, evenimentul a suferit din cauza a doi factori: cel al pandemiei de Covid și cel al secetei severe de pe parcursul întregului an agricol. Astfel, am discutat cu fermierii Arnaud Perrein și Costin Telehuz care sunt învățămintele pe care le putem trage după acest an dificil. La final, ne-am readus aminte despre învățământul dual și am stat de vorbă cu absolventul primei generații de tehnicieni mecanici care astăzi este angajat al Agroconcept - Claudiu Sabaru.

Alegeri în agricultură

Data difuzării: 20 septembrie 2020
Emisiune-38-2020---Alegeri-in-agricultura---HD-1080-25p
Tema: Alegerea celei mai potrivite genetici, celui mai bun erbicid, sau a celui mai bun utilaj, sunt decizii pe care fermierii le iau aproare zi de zi. Ne-am întrebat mereu: ce contează pentru un fermier în luarea unor astfel de decizii? Testarea este cea mai bună soluție, răspund cei intervievați în această emisiune: Valerian Iștoc - director de dezvoltare și marketing al AGRII România, Florin Marin - directorul tehnic al AGROCONCEPT și Bogdan Soare - sales manager crop protection.

Punct și de la capăt, partea 2

Data difuzării: 13 septembrie 2020
Emisiune-37-2020---Punct-si-de-la-capat-2---HD-1080-25p
Tema: În această a doua ediție realizată în ferma AGROSERV Borcea avem ocazia să discutăm cu doi fermieri participanți la acest eveniment realizat de echipa IPSO Agricultură. NECULASEM - este firma pe care cei doi o reprezintă. O afacere de familie - tată fiu dar și ginere. Cât de atipic a fost anul, ce rezultat au obținut ei într-o zonă pe care o consideră zonă binecuvântată, dar și ce ar trebui schimbat în tehnologia de prelucrare a solului, aflăm împreună de la Vasile Necula și Mihai George Necula, doi agronomi, unul cu peste 40 de ani de experiență iar celălalt dornic să învețe de la tatăl său.

Punct și de la capăt

Data difuzării: 6 septembrie 2020
Emisiune-36-2020---Punct-si-de-la-capat---HD-1080-25p
Tema: Anul 2020 a fost unul dificil atât din punct de vedere sanitar cât și agricol. Dar marile companii nu stau pe loc. În 26 august, la Agroserv Borcea, a avut loc dezvelirea a două bijuterii de tractoare. Într-o fermă atât de frumoasă, curată, îngrijită cum puține mi-a fost dat să văd. Evenimentul a fost animat de Marian Grigore specialistul pentru tractoare al firmei IPSO Agricultură. El este și cel care ne explică modificările aduse tractoarelor 7R și 8R.
Dar care este starea de spirit a fermierului gazdă aflăm pe parcursul a doua editii. "A fost un an foarte dificil, aș prefera să nu mă întrebați”, ne spune fermierul gazdă Rică Stoian. Și pentru fermierii profesioniști, recoltele de anul acesta, au fost foarte slabe, dar acesta nu a fost un motiv ca fermieri strânși, să nu afle despre combina din seria T de la John Deere, prezentată de specialistul de produs Ștefan Țicău.
Suntem la începutul lunii septembrie și credeam că școala va începe curând. Cum se va desfășura, online sau față în față nu știe nimeni, însă echipa AGRII este pregătită să ajute copiii din liceele agricole. Ei s-au gândit să ofere cadou, tablete, copiilor defavorizați din mediul rural. Valerian Iștoc - directorul de marketing și dezvoltare al companiei, are însă să ne vorbească și despre un program de mai elaborat pentru fermierii profesioniști, implementat deja în ferme.

Ameliorăm pentru viitor, partea 2

Data difuzării: 30 august 2020
Emisiune-35-2020---Amelioram-pentru-viitor-PARTEA-2---HD-1080-25p
Tema: Ameliorăm pentru viitor, așa am intitulat și această ediție deoarece este o continuare a celei de săptămâna trecută în care aflăm mai multe din câmpul de la Drajna, organizat de echipa Saaten Union.
Concluzia acestor două emisiuni este că: profesioniștii schimbă locul, tehnologia face diferența, dar fără apă nimic nu e posibil.
Ne pregătim în același timp de începerea unui nou an agricol, indiferent de condițiile pe care le avem, trebuie să fim pregătiți pentru a combate din timp buruienile. Johny Mutafa specialistul companiei Corteva, ne expune avantajele pachetului PIXXARO SUPER.

Ameliorăm pentru viitor

Data difuzării: 23 august 2020
Emisiune-34-2020---Amelioram-pentru-viitor---HD-1080-25p
Tema: De ceva ani platforma tehnologică de la Drajna a lui Saaten Union este un punct de reper pentru mulți fermieri. Nici în acest an dificil din multe puncte de vedere nu s-a făcut rabat la ea. De aceasta dată, fermierii au lipsit, având acces doar presa de specialitate. Am fost în câmp și am discutat cu specialiștii companiei germane, Mihai Mirițescu, Ionuț Mirițescu și Mihai Crețu, despre tehnologii, programe de protecție pentru rapiță și hibrizi de floarea soarelui și porumb adecvați României.

Floarea la recoltat

Data difuzării: 16 august 2020
Emisiune-33-2020---Floarea-la-recoltat
Tema: Am ajuns din nou la momentul recoltării florii soarelui. Indiferent de momentul înregistrării, verigile tehnologice sunt aceleași. Am fost în ferma Agromec Vișina, unde administratorul, Ștefan Stănescu și agronomul Liviu Dincă, ne împărtășesc provocările pentru cultura florii soarelui. La vremea tratamentelor recapitulăm efectele produsului Sercadis de la BASF.

Probleme noi, probleme vechi

Data difuzării: 9 august 2020
Emisiune-32-2020---Probleme-noi-probleme-vechi---HD-1080-25p
Tema: De aceasta dată, specialistul Corteva, Andrei Ciocoiu, explică hibrizii și soluțiile de protecție pentru cultura de floarea soarelui. La vremea tratamentelor, acum după ceva timp de la recoltatul cerealelor, am vorbit cu Bogdan Soare, brand manager Roundup, despre o soluție eficientă de eliminarea buruienilor și păstrarea apei în sol. La final, la vremea mașinilor, am discutat cu Diana Sandu despre mașinile de erbicidat din portofoliul IPSO Agricultură.

Pierzi, câștigi, fermier ești - partea 2

Data difuzării: 2 august 2020
Emisiune-31-2020---Pierzi-castigi-fermier-esti-partea-2---HD-1080-25p
Tema: În această ediție am continuat interviul cu fermierul Daniel Nica, aflând de la acesta dificultățile prin care a trecut pe parcursul anului agricol. În partea a doua am vorbit cu Michael Beier, directorul general al Claas România, despre promisiunile îndeplinite ale constructorului german de combine și tractoare.

Pierzi, câștigi, fermier ești

Data difuzării: 26 iulie 2020
Emisiune-30-2020---Pierzi-castigi-fermier-esti---HD-1080-25p
Tema: Pierzi, câștigi, fermier te numești - așa am intitulat această ediție realizată în ferma BLISS S.R.L., alături de Daniel Nica. În 2018 câștigă premiul “Porumbul de aur” cu o producție de aproape 14 t/ha.
Cum a fost anul acesta centru culturile de cereale? La grâu și orz a ieșit în pierdere, a câștigat și a acoperit cheltuielile la cultura de rapiță.
La rubrica - E vremea mașinilor - analizăm caracteristicile tractorului SAME - DORADO, un tractor potrivit pentru ferma de familie, alături de Valentin Cojocaru - director de achiziții al NHR Agropartners.

Agricultura la 100 HA, partea 2

Data difuzării: 19 iulie 2020
Emisiune-29-2020---Agricultura-la-100-ha-partea-2---HD-1080-25p
Tema: Continuăm în această ediție discuția cuViorel Aciu, unul din fermierii care până anul acesta era dezamăgit de profitul și realizările din agricultură.
În anul în care toți fermierii vecini au de suferit, Viorel Aciu, este sigurul care spune că pentru ferma sa este cel mai bun an. Acesta este motivul pentru care am filmat și difuzat cele 2 culturi de care este mândru.
A fost anul în care a lucrat singur terenul, a fost anul în care a schimbat tehnologia, a avut parteneri de încredere - Agrii România, prieten și sfătuitor pe Octavian Groza.
Astăzi împreună în cultura de floarea soarelui.

Agricultura la 100 HA

Data difuzării: 12 iulie 2020
Emisiune-28-2020---Agricultura-la-100-ha---HD-1080-25p
Tema: În această ediție, aruncăm împreună o privire în curtea unui fermier care cultivă 100 de hectare. Astăzi în cultura de grâu, iar săptămâna viitoare în cultura de floarea soarelui, alături de Viorel Aciu și de vecinul prieten, devenit consultant - Octavian Groza.
"Suntem gata să achiziționăm floarea soarelui și pregătiți pentru campania de toamnă!" ne-a declarat Claudiu Spiridonescu, directorul comercial al distribuitorului Prutul SA.

Ziua Grâului la Diosig, partea 2

Data difuzării: 5 iulie 2020
Emisiune-27-2020---Ziua-Graului-la-Diosig-partea-2
Tema: Ziua grâului organizată în fiecare an la Diosig a devenit un eveniment emblematic pentru toată lumea agricolă. În anul 2020, anul fără expoziții si demonstratii în câmp, organizatorii Agroind Cauaceu, Promat Tășnad și Agrotex Carei s-au străduit, ca în fiecare an, ca platforma să arate impecabil.
Marian Cogneac - inginerul agronom al fermei Promat Tășnad, a avut misiunea să ne vorbească despre fertilizarea culturilor. Radu Jolta - agronomul companiei Agrotex Carei, ne-a vorbit despre păstrarea culturilor curate, fără boli și dăunatori. Mihai Budai - ing agromon al Agroind Cauaceu ne-a spus totul despre platforma devenită expoziție.

Ziua Grâului la Diosig

Data difuzării: 28 iunie 2020
Emisiune-26-2020---Ziua-Graului-la-Diosig
Tema: Ziua grâului organizată în fiecare an la Diosig a devenit un eveniment emblematic pentru toată lumea agricolă. În anul 2020, anul fără expoziții si demonstratii în câmp, organizatorii Agroind Cauaceu, Promat Tășnad și Agrotex Carei s-au străduit, ca în fiecare an, ca platforma să arate impecabil.
Marian Cogneac - inginerul agronom al fermei Promat Tășnad, a avut misiunea să ne vorbească despre fertilizarea culturilor. Radu Jolta - agronomul companiei Agrotex Carei, ne-a vorbit despre păstrarea culturilor curate, fără boli și dăunatori. Mihai Budai - ing agromon al Agroind Cauaceu ne-a spus totul despre platforma devenită expoziție.

Profesionalismul se moștenește

Data difuzării: 21 iunie 2020
Emisiune-25-2020---Profesionalismul-se-mosteneste
Tema: Ani la rând v-am povestit despre ferma Luxcom pe care o conduce Gheorghe Țuțuianu. Acum a venit momentul să stăm de vorba despre tehnologia grâului cu fiul acestuia, Valentin, care a preluat din mers administrarea fermei. Am completat această ediție cu un interviu cu purtătorul de cuvânt al Azomureș, Ovidiu Maior, despre reglementările UE legate de fertilizanți.

Afaceri de familie în agricultură

Data difuzării: 14 iunie 2020
Emisiune-24-2020---Afaceri-de-familie-in-agricultura
Tema: Cum se îngrijește grădină, terasă sau plantele în ghiveci vedeți în această ediție realizată cu doi îndrăgiți fermieri: Ion Olteanu Constantin și Bogdan Soare. Primul ne povestește despre cea de a doua sa iubire: creșterea plantelor de grădină, pe când al doilea ne învață momentul de utilizare al erbicidului Roundup Energy pentru a avea recolte curate și de calitate.

Anul fără expoziții

Data difuzării: 7 iunie 2020
Emisiune-23-2020---Anul-fara-expozitii
Tema: “Anul fără expoziții”. Chiar dacă situația este potrivnică demonstrațiilor și târgurilor în câmp, vă aducem aproape o recapitulare a evenimentelor românești și internaționale în care am văzut lucruri importante pentru voi. Astăzi noutățile NHR Agropartners prezentate de Ana Maria Damian și Florin Neacsu.
Cum putem scăpa de buruienile problemă în cultura de porumb? Răspunde Ion Mutafa, specalistul companie Corteva Agriscience România.

Viața la fermă

Data difuzării: 31 mai 2020
Emisiune-22-2020---Viata-la-ferma
Tema: În această ediție a emisiunii Euroferma suntem invitați la ferma domnul Ionuț Constantin Olteanu. Considerăm că experiența unui astfel de fermier poate fi un exemplu și pentru ceilalți. Este un an dificil și fiecare zonă a avut problemele ei. Aflăm astăzi ce s-a schimbat în tehnologie și în ferma domnului Ionuț Olteanu, odată cu schimbările climatice.
Problema furtului în agricultură este una destul de veche și foarte greu de reglementat. Aceeași problemă o întâlnim și în ferma din Slobozia a fermierului Dragoș Soare.
În urmă cu două săptămâni vorbeam de tratamentele pentru floarea-soarelui. Pentru primul tratament BASF recomandă Retengo, iar pentru cel de-al doilea tratament compania recomandă Pictor. De ce am alege Pictor ne spune Liviu Chira, specialistul companiei BASF.

Există viață după secetă

Data difuzării: 24 mai 2020
Emisiune-21-2020---Exista-viata-dupa-seceta
Tema: Anul acesta, mai mult decât în alții, s-a vorbit și s-a simțit acut nevoia de irigații. Cele mai multe companii din agribusiness au soluții pentru această problemă. Care este soluția de la IPSO Agricultură ne spune Andrei Țicău, specialistul pentru irigații al companiei. Fermierii Dragoș Soare și Ștefan Gheorghiță prevăd o lipsă a semințelor de grău pentru noul sezon agricol. În ultimele săptămâni am văzut cum agricultura a devenit din ce în ce mai digitală, iar aici se înscrie și vlogul Agrii de la care aflăm importanța magneziului pentru culturi.

Agricultura merge mai departe

Data difuzării: 17 mai 2020
Emisiune-20-2020---Agricultura-merge-mai-departe
Tema: Pentru cei din sud-estul țării este unul din cei mai dificili ani. Grâul din acestă zonă este compromis și suntem la momentul întoarcerii orzului, rapiței și grâului. Ce soluții avem din punct de vedere agrotehnic pentru a face această lucrare cu care nu ne-am confruntat niciodată ?
Am întrebat firmele de mașini agricole, cum putem interveni? Răspunsul din partea Agroconcept, ni-l oferă Florin Marin - director tehnic al companiei.
Grâul se va întoarce și vom însămânța floare și/sau porumb. Ce probleme, ce boli pot interveni la floarea soarelui și ce tratamente trebuie sa fim pregătiți să-i aplicăm răspunde din partea BASF, Liviu Chira - crop manager pentru culturi oleaginoase.
Floarea soarelui are nevoie de o fertilizare specială, alta decât la grâu. Care este beneficiul adus de fertilizanții L.A.T. Borealis ne răspunde Călin Pop - country manager al companiei.
Mesajul APIMAR prin vocea lui Mihai Ivașcu - director de marketing al asociației, sper să liniștească fermierii care vor solicita amânări la plata ratelor de leasing.

Să fie ploaie

Data difuzării: 10 mai 2020
Emisiune-19-2020---Sa-fie-ploaie
Tema: Doamne ajută să vină ploaia! Aceasta este rugăciunea tuturor fermierilor, dar mai ales a celor din sud-estul țării. Nu poți face agricultură fără ploaie! Și cei care au dat drumul irigațiilor se roagă să vină ploaia.
Am încercat și încercăm să scoatem apa din pământ, din piatră seacă, cum se spune. Apa este o resursă epuizabilă, și atunci te întrebi dacă nu se poate scoate apa și din cer.
Un interviu cu Gheorghe Căunei Florescu, director Autoritatea pentru Administratea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, și fermierul Ionuț Lungoci, din zona Dobrogei, în care am dezbătut situația de cercetare a unui nou sistem de sporire a nivelului precipitațiilor.

Alături de fermieri

Data difuzării: 3 mai 2020
Emisune-18-2020---Alaturi-de-fermieri
Tema: În ultimele ediții am tot discutat despre dificultățile create de secetă. În această ediție vorbim cu fermierul Daniel Daia despre câmpurile sale, unde vremea nu i-a pus piedici. Nu am uitat lumea mecanică în toate aceste discuții și am vorbit cu NHR Agropartners, cu Ana Maria Damian - director general, și Florin Neacșu - director general adjunct - despre utilajele necesare prelucrării solului în condiții extreme de secetă. Revenim cu un mesaj despre aminoacizi alături de Bogdan Pintilie, reprezentant Ameropa. La final, am introdus campania de susținere a producătorilor locali inițiată de BASF.

De la dulce la amar, partea 2

Data difuzării: 26 aprilie 2020
Emisiune-17-2020---De-la-dulce-la-amar-partea-2
Tema: Pentru că situația agronomică este mai dificilă decât în alți ani am continuat ediția începută săptămâna trecută pe tema dulce și amar. Am discutat cu aceeași fermieri, Ștefan Gheorghiță, Ștefan Stănescu și agronomul Liviu Dincă, dar în această ediție am vorbit preponderent despre culturile de porumb și floarea soarelui.

De la dulce la amar

Data difuzării: 19 aprilie 2020
Emisiune-16-2020---De-la-dulce-la-amar
Tema: În această editțe de Paște a emisiunii Euroferma am surprins situația diferită a doi fermieri: Ștefan Gheorghiță, din județul Brăila și Ștefan Stănescu, din județul Olt. Primul are o situație amară în câmp, ca urmare a unei secete extreme, pe când al doilea are un gust ceva mai dulce pentru că a reușit să conserve apa în sol. Agronomul Liviu Dincă ne explică cum au reușit acest lucru.

Între secetă și pandemie

Data difuzării: 12 aprilie 2020
Emisiune-15-2020---Intre-seceta-si-pandemie
Tema: Între pandemie și secetă credem că, de speriat este astăzi seceta extremă. Pandemia i-a lăsat pe fermieri să-și desfăsoare activitatile, seceta nu. Încă o ediție realizată în izolare, în care dicutăm despre condițiile agronomice extreme ale acestei primăveri cu Cosmin Iancu, Alina Cretu, Florin Neacșu și Ion Mutafa.
În familia lui Cosmin Iancu se face agricultură de 3 generatii. Nici tatăl și nici bunicul lui, nu au trăit o secetă atat de gravă. Culturile, la data instalării pandemiei, arătau bine. După încă 1 lună, acestea suferă de secetă și riscă a fi compromise.
Vântul, ridică și el mari probleme în efectuarea oricăror lucrări de erbicidare. La întrebarea ce soluții mecanice, tehnice se așteptă de la industria de mașini agricole ne răspunde Florin Neacșu - Sales&Deputy Managing NHR Agropartners.
APPR cere sprijinul fermierilor, în acest an, pentru activitatea de observare a atacului de Tanymecus.

Agricultura azi, partea 2

Data difuzării: 5 aprilie 2020
Emisiune-14-2020---Agricultura-azi-partea-2
Tema: Am continuat dialogul nostru cu fermierul Bogdan Soare, început în ediția precedentă. Am adăugat, de această dată, opiniile a trei dintre partenerii noștri: Agrii prin CEO-ul său, Monalisa Ungureanu, Corteva Agriscience prin directorul de marketing Maria Cîrjă și Ipso Agricultură prin directorul general Arnaud van Strien.

Agricultura, azi

Data difuzării: 29 martie 2020
Emisiune-13-2020---Agricultura-azi
Tema: Este prima editie a emisiunii Euroferma realizată fără contact direct. Tehnologia online ne-a ajutat să vă aducem mai aproape opinii ale fermierilor și ale companiilor din agribussines privind stocurile de produse și funcționarea în perioada de restricții. Mulțumesc pentru implicare lui Bogdan Soare, Călin Pop, Florin Neacșu.

Tineri în solarii

Data difuzării: 22 martie 2020
Emisiune-12-2020---Tineri-in-solarii
Tema: În această ediție vă invităm să descoperiți curajul unui tânăr fermier, Andrei Cocoloș, care continuă munca altor două generații de legumicultori din zona Izbiceniului. Cu ce probleme se confruntă și ce solutii găsește? Tuta absoluta, dăunatorul din solarii, își poate găsi acum sfârșitul cu ALVERDE? Răspunde la aceasta provocare Robert Băicoianu - specialistul companiei BASF.

Radiografia cartofului

Data difuzării: 15 martie 2020
Emisiune-11-2020---Radiografia-cartofului
Tema: Această ediție a emisiunii se poate considera un drept la replică al cultivatorilor de cartof din România, în urma articolelor presei generaliste pe subiectul “cartofului otrăvit”.
Romului Oprea este președintele Federatiei Naționale a Cartofului din România și are argumente în combaterea acestor afirmații.
Fermierii noştri folosesc doar circa 25% din cantităţile medii de îngrăşăminte şi produse pentru protecţia plantelor folosite de fermierii din UE. Cum vede fermierul Szocs Jozsef, situația Green Dealul-lui de la nivelul plantației de cartof? Grija domniei sale este pentru substanțele ce se scot de la utilizare. Cum răspunde compania Corteva acestei provocări - aflăm de la Adrian Teban, specialistul companiei.

Vinul se povestește, via se îngrijește

Data difuzării: 8 martie 2020
Emisiune-10-2020---Vinul-se-povesteste-via-se-ingrijeste
Tema: Un vin bun, dezleagă limba și unește oameni. Un vin bun se obține greu. Via, se îngrijește și se trateză fără prea mult "stat pe gânduri", iar deciziile luate de un viticultor trebuie să fie rapide.
E clar, o vie nu se poate îngriji cu produsele unei singure companii sau “ fără tratamente" , spune Vasile Lungu viticultor, proprietar al Cramei Hermeziu din Iași. Rapiditatea în livrări, este un atu al oricărei companii, spune Gheorghe Pinca, directorul general al companiei Agricover, deoarece “Agricultura nu așteaptă livrări întârziate". Titaniul și siliciul sunt 2 elemente ce apar în schemele de tratament, introduse în portofoliu Agricover, în exclusivitate, de la compania Intermag. Tytanit și Optysil explicate aici de Sebastian Țuț.

Lecția americană

Data difuzării: 1 martie 2020
Emisiune-9-2020---Lectia-americana
Tema: Fermierilor români le place să se uite în alte curți și să compare mereu experiența și rezultatele altora. Nimic greșit! Acum au oportunitatea de a se uita în curtea unui fermier american - Trey Hill, în discuția despre diferențele de cultivare a terenurilor în SUA, față de Europa, atât din punct de vedere legislativ cât și practica zilnică, însoțind ediția cu comentariile Mariei Cîrjă, director de marketing Corteva Agroscience.

Mândru că sunt fermier, partea 2

Data difuzării: 23 februarie 2020
Emisiune-8-2020---Mandru-ca-sunt-fermier-parrtea-2
Tema: Congresul APPR a fost atât de dens încât a meritat realizarea și celei de a doua ediții a emisiunii Euroferma alături de subiectele prezentate pe 6 februarie.
În această ediție am vorbit cu Arnaud Perrein, Alina Crețu, Liviu Bălănici și Maria Cîrjă.

Mândru că sunt fermier

Data difuzării: 16 februarie 2020
Emisiune-7-2020---Mandru-ca-sunt-fermier
Tema: În fiecare an, cea mai activă asociație de fermieri - APPR, organizează un congres în care aduc noutăți despre cultura porumbului dar și decernează premiile pentru cele mai mari producții obținute în tehnologia cu irigație și fără irigație. Anul acesta, plusul acestui eveniment de anvergură a fost organizarea unui campionat de fotbal al fermierilor.

Tehnologie profitabilă

Data difuzării: 9 februarie 2020
Emisiune-6-2020---Tehnologie-profitabila
Tema: Cu ani în urmă am început suita emisiunilor despre afaceri de familie care persistă în agricultură pe mai multe generații. Astăzi a venit rândul unei noi familii: CALVO. Ei sunt la a treia generație de administrare a afacerii numite OVLAC, în Spania și au viitorul asigurat în producerea de utilaje de prelucrare a solului.

Precizia, mai aproape

Data difuzării: 2 februarie 2020
Emisiune-5-2020---Precizia-mai-aproape
Tema: De aproape un an vorbim intens despre agricultura de precizie și de digitalizare. Astăzi a venit momentul ca Alcedo, cel mai experimentat distribuitor de inputuri - care împlinește 30 de ani de activitate - să introducă în portofoliu serviciile de digitalizare de la Vantage.

Bursa profitabilității

Data difuzării: 26 ianuarie 2020
Emisiune-4-2020---Bursa-profitabilitatii
Tema: Un nou început de an calendaristic aduce noi speranțe și planuri pentru fermieri. Acest gând l-a avut și BASF când a organizat evenimentele de iarnă sub tema bursei de profitabilitate pentru culturile majore din România. Alături de Livio Tedeschi - responsabil BASF pentru Europa de Est, Mircea Chetrone - director de marketing BASF România, Silviu Roșca și Marius Stanciu am descoperit planurile de viitor ale producătorului german.

A fi sau a nu fi în cooperativă

Data difuzării: 19 ianuarie 2020
Emisiune-3-2020---A-fi-sau-a-nu-fi-in-cooperativa
Tema: Câte din asociațiile/cooperativele înființate până la această dată, rezistă? Cooperativa Dobrogea Sud împlinește 10 ani de existentă. Ce avantaje sunt pentru membrii săi, ne răspunde Ionuț Lungoci - directorul executiv al cooperativei, alături de Nicolae Sofone - președintele acesteia încă de la înființare.
Media de vârstă în cooperativă este de 45 de ani și este în scădere, dar toți au nevoie de experiența de peste 50 de ani, din câmp, a agronomului Mircea Bulea, pensionar, dar activ sfătuitor al membrilor cooperatiști.
După ce a fost gazda unei cunoscute emisiuni pe PRO TV, Nea Rață, pare mulțumit și fericit cu meseria de fermier.

După 20 de ani

Data difuzării: 12 ianuarie 2020
Emisiune-2-2020---Dupa-20-de-ani
Tema: La final de an 2019, Serv Class, dealerul Claas pentru partea de est a țării a avut două motive să adune fermierii și partenerii: împlinirea a 20 de ani de activitate și inaugurarea unui nou punct de lucru, în apropiere de Iași. Am discutat cu această ocazie cu Cătălin Gruia și Reudiger Claas despre afacerile de familie și modelul de succes al acestora iar cu fermierul Aurel Placinschi, care este locul Serv Class în afacerea sa.

Angajamente la început de an

Data difuzării: 5 ianuarie 2020
Emisiune-1-2020---Angajamente-la-inceput-de-an
Tema: Prima ediție din acest an a emisiunii Euroferma vă aduce mai aproape oamenii care reprezintă noua companie Agrii: Monalisa Ungureanu, Gheorghe Zăhoi, Valerian Iștoc. Rubrica “E vremea mașinilor” este dedicată lucrărilor de service și întreținere a utilajelor, care se efectuează în această perioadă a anului, alături de oamenii companiei Proinvest.
Stacks Image 140

Publică-ți gratuit anunțurile pe site-ul Euroferma!

Anunturi
În secțiunea Anunțuri Agricole, iți oferim posibilitatea de a publica gratuit anunțurile tale. Structurată pe categorii, această secțiune se adresează atât firmelor cât și persoanelor fizice. Tot ceea ce ai de făcut este să completezi formularul.

Completează formularul aici!
Stacks Image 141
Mai multe detalii

Parteneri Media

Stacks Image 142
Stacks Image 143
Stacks Image 144
Stacks Image 145