Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Buzău: Numărul cercetătorilor s-a dublat, faţă de 2010, la Staţiunea legumicolă

cercetare-1
Un număr de 11 tineri ingineri, cu vârste între 24 şi 28 de ani, lucrează, din acest an, la Staţiunea de cercetare şi producţie legumicolă din Buzău, astfel că numărul cercetătorilor de aici a ajuns să se dubleze faţă anul 2010.
Directorul staţiunii, Constantin Vlad, a declarat marţi că "din acest an, numărul cercetătorilor s-a dublat, încât se poate spune că staţiunea cunoaşte o infuzie nemaiîntâlnită de tineri cercetători".

"Dacă în anul 2000, la staţiunea din Buzău activau doar patru cercetători, iar în 2010, zece cercetători, în prezent, în această activitate sunt 21 de cercetători, angrenaţi în câteva zeci de proiecte în cadrul a patru laboratoare - gentică şi ameliorare, agrochimie şi culturi ecologice, producere de sămânţă şi tehnologie, precum şi laboratorul de protecţie a plantelor", a spus Vlad.
Potrivit acestuia, 11 cercetători participă la proiecte naţionale de mare interes, nu doar pentru legumicultură, ci şi pentru mediu, în ansamblu.
"Un domeniu de mare interes este impactul schimbărilor climaterice asupra plantelor şi a mediului în general, arşiţa pronunţată din timpul verii, temperaturile extreme, provoacă schimbări de mediu necunoscute până în prezent, cu un impact major asupra culturilor, a oamenilor, dar şi a mediului ambiant", a spus directorul Staţiunii de cercetare.
Acesta a mai spus că staţiunea din Buzău "se focusează doar pe cercetare, inclusiv fondurile obţinute din vânzarea a câteva milioane de răsaduri fiind redirecţionate spre acest domeniu, cu cei aproape 100 de angajaţi, fiind una dintre cele mai mari forţe de cercetare agricolă din România".

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus