Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Premiul „Utilajul agricol al anului 2016” pentru seria LEXION 700 de la Claas

claaslexion700
CLAAS a primit premiul „Utilajul agricol al anului 2016” pentru seria LEXION 700 la expoziţia Agritechnica. Astfel, premiul cel mare la categoria combine de recoltat a fost acordat din nou celui mai mare producător european de combine.

Premiul „Utilajul agricol al anului” este decernat anual de către un juriu format din 19 jurnalişti din domeniul tehnic, provenind din 8 ţări europene. Ceremonia de premiere are loc alternativ în cadrul târgului Agritechnica din Germania, respectiv SIMA din Franţa. În cadrul acesteia, sunt premiate inovaţiile agricole din 16 categorii diferite.

În acest an, compania CLAAS a fost desemnată din nou câştigătoare la categoria combine de recoltat. Premiul „Utilajul agricol al anului 2015” a fost decernat combinei CLAAS TUCANO în cadrul SIMA 2015. Acum, titlul de „Utilajul agricol al anului 2016” a fost obţinut de seria LEXION 700. Juriul a apreciat în mod special inovaţiile tehnice ale acestei combine, cum ar fi curăţarea 4D şi sistemul automat de monitorizare a fluxului de material recoltat, caracteristici ce au primit deja o medalie de argint DLG în cadrul Agritechnica.

Curăţarea 4D a fost gândită pentru recoltarea pe terenuri denivelate, în vederea asigurării unei alimentări continue a returului, a podelei pentru preparare şi a sitei la deplasarea în rampă sau în pantă. Curăţarea 4D are două componente: comanda clapetelor rotorilor în funcţie de pantă şi comanda automată a ventilatorului. Dacă utilajul este echipat cu un sistem de curăţare 4D, rotorul va fi prevăzut cu a treia pereche de clapete. Controlul activ al clapetelor rotorului depinde de înclinarea transversală și longitudinală a utilajului, precum şi de încărcarea sistemelor de separare şi curăţare. Jumătățile segmentelor clapetelor rotorului care se află pe partea în rampă sau în pantă se vor deschide sau închide automat.

În plus, pentru a permite identificarea din timp a vârfurilor de sarcină critice, CLAAS a dezvoltat un sistem de control automat al fluxului de material recoltat pentru noul LEXION 700. Acest sistem monitorizează şi sincronizează turaţia motorului, sistemul de treierat APS şi sistemului de separare a reziduurilor de boabe ROTO PLUS în timpul funcţionării. Dacă apare o situație critică, canalul de alimentare, hederul şi sistemul de golire a buncărului de cereale sunt dezactivate automat pentru a preveni defectarea utilajului.

„CLAAS este liderul european la categoria combine de recoltat. Acest premiu reprezintă atât o recunoaştere, cât şi o motivare a întregii echipe implicate în proiectarea şi fabricarea combinei LEXION”, a declarat Klaus Schäfer, departamentul Managementul Produselor din cadrul CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH.

Înmânarea trofeului în faţa utilajului premiat în cadrul expoziției internaționale Agritechnica (de la stânga la dreapta): Stefan Terörde, departamentul Dezvoltare Tehnică din cadrul CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH (CSE); Klaus Schäfer, departamentul Managementul Produselor din cadrul CSE; Sebastian Neu, departamentul Dezvoltare Tehnică din cadrul CSE.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westphalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus