Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

SATCOR: două noi semnale de corecție de la CLAAS

claas-satcor
CLAAS va prezenta în cadrul SIMA 2019 un nou semnal de corecție susținut prin satelit, cu denumirea SATCOR. Acesta va fi disponibil la nivel global cu două niveluri de precizie, SATCOR 5 și SATCOR 15, și va putea fi folosit pentru practic toate lucrările agricole, de la semănat până la recoltare.

Disponibilitate la nivel global
Semnalul de corecție SATCOR este transmis de sateliți geostaționari și este disponibil la nivel global. Semnalul este compatibil cu sistemele GPS și GLONASS și este compatibil cu sistemul european Galileo. Nu este necesar un receptor suplimentar. Pentru recepția semnalului este necesar doar un sistem de ghidare CLAAS cu terminalul S10 sau S7 furnizat începând cu aprilie 2017. Puteți afla dacă terminalele existente pot recepționa semnalele SATCOR pe baza numărului de echipament al acestora.

Nivelul optim de precizie pentru fiecare utilizare
SATCOR este disponibil cu nouă niveluri de precizie. SATCOR 5 este perfect pentru lucrări de precizie precum semănatul sau când repetabilitatea traiectoriei este importantă, de exemplul în cazul culturilor de specialitate. Semnalul are o precizie de aproximativ 5 cm. După o perioadă mai lungă, precizia poate scădea la 8 cm, nu foarte departe de semnalul de corecție RTK, de exemplu.
SATCOR 15 are o precizie de 15 cm și este adecvat pentru pajiști, cultivare, aplicare îngrășământ și protecția culturilor, precum și pentru operațiunile desfășurate de combinele și utilajele de recoltat furaje. Este o alternativă fiabilă la semnalele de corecție disponibile gratuit, dar care uneori au limite de funcționare.

Licență fără investiție inițială
Cu SATCOR nu este necesară o investiție inițială în echipamente suplimentare în cazul în care utilajele sunt echipate cu un terminal S10 sau S7. O licență anuală pentru SATCOR 5 sau SATCOR 15 poate fi obținută de la distribuitorul CLAAS. Semnalul devine disponibil pentru corectarea direcției imediat ce numărul licenței este introdus în terminalul S10 sau S7.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial și în ceea ce privește un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.000 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în 2018.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus