Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS SCORPION Stage IV - Încărcătoare telescopice, cu mai multă putere, cuplu şi confort

claas-scorpion-stage-4
În vara anului 2013, CLAAS a prezentat o serie complet nouă de modele de încărcătoare telescopice cu performanţe maxime și debite hidraulice crescute ca dinamism și confort. Gama actuală de încărcătoare SCORPION include 6 modele cu înălţimi de ridicare între 6,15 şi 8,75 m şi capacităţi de ridicare între 3,0 şi 5,5 tone. Întreaga gamă respectă acum cerinţele standardului de emisii STAGE IV, va fi prezentată la expoziţia Agritechnica 2015 și are puteri ale motorului mărite şi caracteristici de confort interesante.

În industria agricolă din prezent, încărcătorul telescopic este un element cheie pentru manipularea materialelor, fie că este utilizat de un contractor din segmentul de înaltă performanţă, la uzinele de biogaz sau în mod convenţional, la ferme zootehnice, pentru hrănire şi pregătirea aşternutului. Cu ajutorul SCORPION, CLAAS oferă o gamă completă de încărcătoare telescopice care au fost dezvoltate special pentru aceste tipuri de aplicaţii agricole. Aceste aplicaţii sunt caracterizate de schimbări frecvente ale condiţiilor de operare şi de lucru. În consecinţă, o transmisie suplă și o coordonare perfectă între motor și transmisie sunt indispensabile pentru încărcătorul telescopic.

Conceptul de antrenare
Noul încărcător SCORPION este propulsat de motoare Deutz de nouă generație care respectă cerinţele standardului de emisii Stage IV (Tier 4) şi care oferă putere şi cuplu superioare, pentru un consum de carburant mai redus. Cele mai mari modele, 9055 şi 7055, sunt echipate cu motoare cu 4 cilindri cu o cilindree de 4,1 litri, care dezvoltă o putere de 115 kW/156 CP, în timp ce toate celelalte modele sunt echipate cu motoare cu 4 cilindri cu o cilindree de 3,6 litri ce dezvoltă 100 kW/136 CP (la 2400 rpm, conform normei ECE R120). Toate motoarele noi includ sisteme de tratare a emisiilor, care combină DOC (convertizorul catalitic de oxidare diesel) şi SCR (reducerea selectivă catalitică), folosind AdBlue.

SMART ROADING - DEPLASARE INTELIGENTĂ PE ŞOSEA
CLAAS oferă posibilitatea de reducere automată a turaţiei motorului diesel cu aproximativ 15% ca dotare standard, datorită conceptului DEPLASARE INTELIGENTĂ PE ŞOSEA. Un aspect important al conceptului de propulsie al încărcătorului SCORPION îl reprezintă transmisia hidrostatică inteligentă
VARIPOWER, care coordonează constant şi automat turaţia şi acceleraţia până la o viteză maximă de deplasare de 40 km/h. Conceptul SMART ROADING garantează că motorul diesel este utilizat la capacitatea optimă de funcţionare, continuu şi automat. Acest lucru duce la reducerea consumului de carburant şi a nivelului de zgomot, fără ca performanţele să fie afectate în timpul operaţiunilor de încărcare sau atunci când vă deplasaţi pe şosea.

Cabina – îmbunătăţirile prezentate în detaliu
De asemenea, cabina „dă de gol” noile modele. Detalii precum treptele reglabile individual, distanţate şi mânerul suplimentar pe montantul B facilitează intrarea şi ieşirea din utilaj, o activitate nu tocmai rară ţinând cont de numeroasele posibilităţi de utilizare a încărcătoarelor telescopice. O altă caracteristică a modelelor de la 9055 la 7044 constă în grilajul de protecţie FOPS prevăzut acum cu bare longitudinale, montat de CLAAS pe exteriorul parbrizului, pe întreaga lungime. Acesta îmbunătăţeşte vizibilitatea operatorului în partea superioară, mai ales atunci când efectuează lucrări la înălţime.
Instrumentele de diverse culori de pe afişaj sunt o altă caracteristică atrăgătoare a cabinei. Acestea ajută operatorul să evalueze rapid situaţia prin afişarea condiţiilor actuale de funcţionare ale utilajului.

MANEVRARE INTELIGENTĂ
O caracteristică standard a încărcătoarelor telescopice CLAAS, acest concept oferă siguranţă operaţională şi diferite funcţii automate de confort pentru diferite moduri de funcţionare. Se disting patru moduri de funcţionare: modul cupă, modul stivă, ridicarea verticală şi modul manual. În toate modurile de funcţionare, MANEVRAREA INTELIGENTĂ asigură reglarea raportului de coborâre în funcţie de greutate şi unghiul la care se află încărcătura. O altă funcţie automată a MANEVRĂRII INTELIGENTE este revenirea cupei. Prin apăsarea unui buton, deplasaţi echipamentul într-o anumită poziţie de înclinare, iar echipamentul poate reveni automat la poziţia iniţială ori de câte ori este nevoie, în timp ce lucraţi.

Noul încărcător SCORPION care respectă cerinţele standardului de emisii Stage IV este lansat pe piaţă în cadrul târgului expoziţional Agritechnica.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2014.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus