Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS raportează vânzări și venituri stabile

claas-consiliu-1
CLAAS, unul dintre cei mai importanți producători de utilaje agricole din lume, și-a sporit veniturile din vânzări până la o cifră record de 3,838 miliarde de euro (anul precedent: 3,823 miliarde de euro), în ciuda unei scăderi semnificative a întregii piețe. Cu un profit înainte de impozitare de 158 milioane de euro (anul precedent: 155 milioane de euro), CLAAS a obținut o marjă de exploatare de 4,1%.

“Suntem bucuroși că am putut să depășim obstacolele actuale de pe piață, datorită structurii noastre internaționale și gamei extinse de produse. Creșterea vânzărilor de două cifre înregistrată în afara Europei a fost un factor pozitiv pentru rezultatele noastre”, a declarat Lothar Kriszun, purtătorul de cuvânt al consiliului de administrație CLAAS.

Piața internațională de utilaje agricole profesionale se va contracta cu aproximativ 20 de procente în acest an. Prețurile în scădere ale mărfurilor și flotele de utilaje relativ noi din multe zone au un impact negativ vizibil asupra tendințelor de cumpărare ale clienților. Cu toate acestea, CLAAS și-a putut consolida în continuare poziția de lider în Europa. Vânzările din America de Nord și Sud au avut o evoluție pozitivă, în timp ce în Europa de Est se constată un declin. În Asia, CLAAS a înregistrat creștere în India, iar piața de culegătoare de porumb din China s-a stabilizat.

Dezvoltarea și modernizarea centrelor de producție și de vânzări
CLAAS și-a concentrat investițiile în bunurile materiale din Rusia, Franța și Germania. La începutul lui octombrie a fost inaugurată cea mai modernă fabrică de utilaje agricole din Europa, în orașul Krasnodar din sudul Rusiei. La scurt timp după aceea, compania a semnat o scrisoare de intenție cu Federația Rusă, cu scopul de a fi clasifica CLAAS ca „producător rus”. Cererea de tehnologie de recoltare eficientă este mare și există o nevoie continuă de modernizare.

Două noi bancuri de testare de mari dimensiuni au fost date în exploatare la centrul de testare din Trangé, Franța. Acestea permit simularea întregii durate de viață a unui tractor în numai patru săptămâni. La centrul din Hamm, Germania, tehnologia de depozitare a fost modernizată, pentru a asigura aprovizionarea cu piese de schimb la nivel mondial într-un mod cât mai eficient posibil. Alte domenii cheie de investiție au inclus dezvoltarea rețelei de vânzări și de dealeri și digitalizarea proceselor.

Creșterea numărului de angajați la nivel mondial
Numărul de angajați la nivel mondial crescuse la 11.535 la data de 30 septembrie 2015 (anul precedent: 11.407). Acest fapt a fost în principal rezultatul creșterii numărului de angajați din China și al creșterii activităților de vânzări din toată lumea. În ultimii doi ani, numărul de angajați a crescut cu aproape 20 de procente. În Germania, CLAAS are 5250 de angajați și se angajează în continuare să-și instruiască angajații începători. În 2015, numărul de stagiari din companie se ridica la 7,8% (anul precedent: 7,3%).

Accentul va fi pus cu predilecție pe cercetare şi dezvoltare
Cu o cifră de 203 milioane de euro (anul precedent: 212 milioane de euro), investițiile în cercetare și dezvoltare au rămas la un nivel foarte înalt. Se pune accentul pe dezvoltarea de servicii noi, precum și pe combine de recoltat și tractoare. Prin noua combină LEXION, CLAAS își propune să-și consolideze și mai mult poziția de lider de piață în segmentul premium al combinelor de recoltat. Modificarea utilajelor în vederea respectării noilor standarde de emisii legale a necesitat, de asemenea, cheltuieli de dezvoltare. În prezent, unul din zece angajați CLAAS lucrează în domeniul cercetării și dezvoltării.

Perspective
Motoarele pieței relevante pentru CLAAS rămân neschimbate: cererea de materii prime agricole ca urmare a creșterii populației și a standardelor de viață va continua să crească, în ciuda posibilelor fluctuații temporare.

Pentru anul fiscal 2016, CLAAS se așteaptă totuși la o altă cădere pe piața mondială. Tendințele negative ale veniturilor din agricultură și efectele crizelor economice și politice din piețele emergente cauzează o cumpătare generală în ceea ce privește achiziția de utilaje agricole.
Datorită gamei bine poziționate de produse și servicii, CLAAS se așteaptă totuși să-și mențină vânzările la nivelul anului anterior și să obțină valori stabile ale profitului înainte de impozite.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, și anume combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.500 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2015.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus