Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin: Am reuşit să îi stimulăm pe tineri să se întoarcă în satul lor

tineri-fermieri
România a reuşit să păstreze numărul locuitorilor din mediul rural, să ofere posibilitatea tinerilor să se întoarcă şi să lucreze în satul lor, a declarat vineri vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la conferinţa Romanian Organic Forum desfăşurată în cadrul târgului Indagra 2014.

"Cineva critica faptul că România are cam aceeaşi populaţie în mediul rural ca acum 30-40 de ani. Nu ştiu dacă este bine sau rău, dar eu înclin să cred că este bine. De ce? Cred eu că am reuşit, mai ales în ultimii ani, să păstrăm populaţia rurală, să oferim posibilitatea acestora să aibă locuri de muncă în satul lor, să îi stimulăm pe tineri să se întoarcă în satul respectiv, să înceapă o afacere, să investească, să aibă posibilităţi de a investi după ce se întorc din străinătate sau de la studii. S-au făcut câţiva paşi", a spus Daniel Constantin.
Ministrul Agriculturii a arătat că sumele din noul PNDR 2014-2020 sunt departe de a fi mulţumitoare pentru a dezvolta şi moderniza satele româneşti la nivelul pe care îl doreşte.

Noul PNDR 2014-2020 are alocată o sumă totală de 9,3 miliarde de euro, din care 8 miliarde de euro reprezintă fondurile europene atribuite României, iar 1,3 miliarde de euro contribuţia naţională.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus