Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Daniel Constantin susţine aplicarea de măsuri pentru tinerii fermieri din mediul rural

tineri-fermieri
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, că există o preocupare majoră pentru încurajarea tinerilor să deschidă afaceri în mediul rural.

"Au fost foarte mulţi tineri care au beneficiat de măsura de investiţii în mediul rural (...) Am auzit şi ştiu că există o problemă care mi-a fost sesizată de colegii din Maramureş, că avem localităţi care riscă să fie depopulate ! Trebuie să avem o preocupare crescută pentru aceasta, să avem măsuri de a păstra cetăţenii în mediul rural . O măsură de instalare a tinerilor în mediul rural cred că vine exact să îndeplinească această problemă pe care o avem din ce în ce mai mult (...), dar şi lipsa de finanţare pentru cei care sunt foarte mici (fermieri n.red.). Avem o măsură dedicată exact acestora, aici mă refer la măsura pentru fermele mici, fermă care aduce 15.000 de euro pe baza unui plan de afaceri sumar, sută la sută nerambursabil pentru cei care nu mai vor doar să producă pentru gospodării proprii şi vor să iasă pe piaţă. Am încercat să simplificăm pentru aceştia şi pentru cei care nu au acces la firme de consultanţă şi să venim cu foarte multe proiecte tip, tocmai pentru a simplifica lucrurile", a spus Daniel Constantin.
Ministrul agriculturii va vizita în după amiaza zilei de marţi mai multe ferme rurale care s-au dezvoltat în ultimii ani pe baza fondurilor puse la dispoziţie fermierilor pe diverse linii de finanţare.

Ministrul Agriculturii s-a aflat marţi în judeţul Maramureş la o acţiune de prezentare a PNDR 2014-2020.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus