Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Corteva Agriscience™ : Reducerea dozei de nicosulfuron

corteva-1
Corteva Agriscience™ este o companie responsabilă față de mediul înconjurător și om, care anticipează schimbările și restricțiile impuse de Comisia Europeană în urma reevaluării substanțelor active.

Și în situația substanței active nicosulfuron, prezentă în 3 produse din portofoliu (Arigo®, Principal® și Principal® Plus), Corteva a aliniat cantitatea de nicosulfuron la potențiala limitare de 40 g/ha/sezon în viitor, față de 60 g/ha/sezon, cât este omologat în prezent.
Practic, prin aceste produse, Corteva s-a armonizat cu țări care au implementat deja reducerea dozei de nicosulfuron: Cehia - 40,8 g și Germania - 45 g (la fiecare 2 ani). Această limitare este posibilă în România în următorii ani când se vor reevalua dosarele produselor pe bază de nicosulfuron. Pentru a preveni și împiedica răspândirea fenomenului de rezistență și a crește eficacitatea substanței active nicosulfuron pe buruieni problemă (costrei, mohor, pir), Corteva a adăugat rimsulfuron în cele trei produse (Arigo®, Principal® și Principal® Plus).

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus