Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Buzău: Producţiile de grâu, cu o treime mai mici decât anul trecut

grau-8
Agricultorii din judeţul Buzău estimează o producţie medie cu aproape o treime mai mică decât anul trecut la grâu, iar la rapiţă, la cultura recoltată pe circa 70 la sută din suprafaţă, producţiile sunt cu circa 25 de procente mai mici.
La nivelul judeţului Buzău sunt cultivate aproape 60.000 de hectare cu grâu.

“Campania de recoltare a grâului a început în zona de sud a judeţului, la Padina, Pogoanele, Ruşeţu, producţiile sunt neuniforme din cauza secetei şi a ploilor care au căzut diferenţiat. Anul acesta se estimează o producţie medie cuprinsă între 1800 şi 2200 de kilograme la hectar, faţă de o medie de 3.150 de kilograme la hectar, obţinută în 2014”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală Buzău, Daniela Stan.
Potrivit acesteia, la rapiţă, după recoltarea a peste două treimi din suprafaţă, producţia medie este 1825 de kilograme la hectar, faţă de 2.350 de kilograme la hectar, în 2014.
“Doar la culturile de orz şi orzoaică de toamnă, producţiile sunt ceva mai mari faţă de anul trecut, consemnându-se o creştere de circa 10 procente”, a mai declarat Daniela Stan.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus