Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Tulcea: Producătorii agricoli sunt informaţi cu privire la noua legislaţie privind comercializarea produselor

fermieripecamp
Autorităţile tulcene vor începe o campanie de informare a producătorilor agricoli cu privire la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească potrivit Legii nr. 145/2014 privind unele măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.

"Ne vom întâlni cu fiecare producător agricol pentru a-i informa cu privire la noile condiţii pe care Legea nr. 145/2014 le impune pentru a-şi comercializa produsele. Deocamdată, normele de aplicare a legii nu au apărut şi sper ca eforturile noastre de a îmbunătăţi condiţiile în care producătorii agricoli îşi desfăşoară activitatea în municipiu să nu fie în zadar", a declarat luni directorul general al societăţii Agropieţe SA, Rodica Pascale.
Legea privind unele măsuri de reglementare a pieţei produselor agricole este în vigoare, potrivit sursei, şi prevede condiţii mai dure pentru cei care doresc să-şi desfăşoare activitatea în pieţele agricole.
"Cred că noua lege va îngreuna situaţia producătorilor agricoli, din punctul meu de vedere. Producătorul agricol trebuie să deţină un atestat de producător vizat de o asociaţie de profil, precum şi un carnet de comercializare pe care trebuie să-l deţină şi pe timpul transportului şi la comercializare, acest carnet urmând să fie completat la finele unei zile de activitate", a menţionat Rodica Pascale.

Conducerea societăţii de interes public local şi primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, au inaugurat luni un nou pavilion dintr-o piaţă din oraş, valoarea investiţiei realizată în ultimele patru luni fiind de 550.000 de lei. Suma a fost alocată din bugetul local.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus