Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Interfața CLAAS API se conectează la sistemele informatice de gestionare a fermei

CLAAS-API
CLAAS a dezvoltat noua interfață CLAAS API pentru a asigura legătura între TELEMATICS și sistemele informatice de gestionare a fermei (FMIS) ale terților – simplificând în mod semnificativ utilizarea soluției software de planificare și documentare alese de fermieri.

Schimb de date cu TELEMATICS
CLAAS API permite sistemelor de gestionare a fermei să realizeze cu ușurință schimbul de date cu TELEMATICS. Interfața ce utilizează un standard deschis, cu procese definite și mecanisme de sprijin, este disponibilă pentru toți furnizorii de sisteme de gestionare a fermei interesați. Pentru a-și conecta sistemul TELEMATICS la FMIS ales, fermierii trebuie doar să activeze schimbul de date în TELEMATICS. O casetă de dialog simplă le oferă asistență la conectare. După finalizarea acestui proces, schimbul de date între sistemele conectate are loc automat. Acest lucru facilitează sarcinile de documentare pentru fermier și previne erorile și pierderea datelor.
TELEMATICS este un sistem digital de transfer de date, care colectează și înregistrează permanent date referitoare la lucrările desfășurate, trasee și randament de la combinele de recoltat, tractoarele și combinele de recoltat furaje CLAAS. Toate datele sunt transmise prin rețeaua de telefonie mobilă de la utilaje la server, unde sunt prelucrate și stocate. Fermierii pot accesa și evalua datele online via site-ul TELEMATICS utilizând un PC, laptop sau smartphone de la ferma dumneavoastră.
Modulul adițional de „documentare automată" alocă automat datele înregistrate câmpurilor pe care au fost desfășurate lucrări.
CLAAS API permite, de exemplu, sincronizarea limitelor câmpului cu TELEMATICS. Acest lucru permite centralizarea acestora într-un singur sistem. Datele de documentare automată cu privire la consum, durată și randament pentru câmpuri individuale pot fi apoi transferate sistemului de gestionare a câmpului.

Mai mulți parteneri la bord
Pregătindu-se pentru lansarea CLAAS API, mai mulți furnizori de sisteme informatice de gestionare a fermei au activat deja sistemul de transfer de date:
- Cropio
- Trimble
- OMNIA (H. L. Hutchinson Ltd.)
- SOYL (o divizie a Frontier Agriculture)
- CLIMATE FieldView
- 365FarmNet
- SEGES
- MyEasyFarm

Vor urma și alți furnizori de sisteme informatice de gestionare a fermei.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial și în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse: combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.000 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în 2018.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus