Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Utilajele CLAAS sunt acum mai bine integrate în 365FarmNet

claas-365FarmNet
Interpretarea automată a datelor telemetrice asigură o integrare mai bună a utilajelor CLAAS în 365FarmNet. Pentru CLAAS, acesta este un pas important către documentarea automată.

Serverul atribuie automat date utilajului de pe câmp
Documentarea automată se bazează pe sistemul TELEMATICS. Un dispozitiv de înregistrare a datelor de pe utilaj colectează date relevante de la magistrala CAN și senzori, precum și date referitoare la poziția utilajului. Apoi, Modulul de comunicare CLAAS trimite prin unde radio aceste date către serverul CLAAS și, în același timp, serverul primește informații legate de limitele câmpului de la 365FarmNet. Astfel, serverul poate atribui utilajului informații specifice câmpului respectiv și le transmite software-ului 365FarmNet. Acest lucru permite serverului să transmită către 365FarmNet informații despre utilaj specifice câmpului respectiv, astfel încât agricultorul să poată avea o imagine de ansamblu asupra zonei de lucru a utilajului, poate adăuga alte informații și crea rapid documentația.
Limitele câmpului sunt cartografiate centralizat în 365FarmNet. Modificările sunt adoptate automat chiar și atunci când datele sunt atribuite ulterior.

Siguranță garantată a datelor
Noul sistem de transfer de date este sigur din mai multe puncte de vedere. Spre deosebire de transferul printr-un stick USB, există un risc minim de pierdere a datelor sau de eroare din partea utilizatorului. Este asigurat un transfer de date sigur, ultramodern. Agricultorul deține controlul absolut asupra datelor transferate. Sistemul furnizează rezultate precise chiar și atunci când lucrările pe câmp sunt întrerupte de condițiile meteo nefavorabile, de exemplu.

Mai multe opțiuni pentru analiza datelor
365FarmNet simplifică în mod semnificativ analiza și prelucrarea datelor. De exemplu, o hartă a productivității poate asigura rapid baza pentru înregistrarea și planificarea obligatorie a aplicării îngrășământului. Agricultorul primește date despre utilajul din câmp și poate verifica imediat poziția și starea unui utilaj de recoltat, de exemplu. Pot fi efectuate evaluări economice precise pe baza unor date detaliate legate de consumul de carburant, de exemplu.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial și în ceea ce privește un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ceea ce priveşte tehnologia agricolă, în special în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.000 de angajaţi la nivel mondial şi a generat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în 2018.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus