Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Teleorman: Aproximativ 250 de apicultori primesc ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteo

apicultor-1
Aproximativ 250 de apicultori beneficiază de ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai-iulie 2014 care au produs pagube asupra sectorului apicol, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Teleorman, Stelian Găină.

Aproximativ 50 de apicultori au localitatea de domiciliu sau punctele de lucru în mediul urban, cei mai mulţi fiind înscrişi în mediul rural.
Apicultorii care au solicitat ajutor pentru 24.987 de familii de albine vor primi în luna decembrie 158.236 de lei.
Valoarea sprijinului financiar este de 4 lei/familia de albine pentru o stupină de până la 75 familii şi 7,5 lei/familia de albine pentru o stupină cu peste 75 familii.
Pentru a fi eligibili apicultorii au făcut dovada că au familii de albine înscrise în Registrul agricol, înregistrate/autorizate la Direcţia judeţeană sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. În cazul achiziţionării de suplimente nutritive şi biostimulatori, acestea au fost notificate la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus