Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Acord comercial semnat între Corteva Agriscience™ și Pro Farm Technologies

corteva-1
Corteva Agriscience™ și Pro Farm Technologies Ltd., companie agricolă finlandeză, axată pe dezvoltarea de produse biologice inovatoare, au anunțat semnarea unui acord comercial exclusiv, pe termen lung, pentru Europa.

Împreună, cele două companii vor dezvolta și comercializa o gamă de produse naturale care vor fi aplicate pe semințe. Soluțiile vor fi dezvoltate pe o platformă tehnologică brevetată de Pro Farm și vor oferi agricultorilor europeni cele mai bune instrumente disponibile pentru stimularea creșterii plantei și îmbunătățirea sănătății acesteia, permițând obținerea de randamente și calități superioare pentru recolte.
„Misiunea Corteva Agriscience™ este aceea de a oferi agricultorilor soluții complete care să-i ajute să maximizeze randamentele obținute și să adreseze provocările specifice domeniului. Suntem foarte încântați să anunțăm colaborarea cu Pro Farm Technologies pentru a oferi produse performante de tratare a semințelor, care răspund nevoilor fermierilor europeni, îmbunătățesc starea generală de sănătate a plantei și vin în întâmpinarea așteptărilor consumatorilor”, declară Andre Negreiros, Lider Tehnologii Aplicate Semințelor, Corteva Agriscience Europa. „Această colaborare reflectă deschiderea Corteva Agriscience în materie de inovare și susținerea acordată colaborărilor în întreaga lume pentru obținerea unor noi produse care să crească productivitatea obținută de fermieri, sustenabilitatea și să permită cultivarea unor produse importante pentru generațiile actuale și cele viitoare”.
Cercetările Pro Farm în domeniul biopolimerilor au dus la dezvoltarea unei platforme naturale bazată pe soluții biologice obținute din plante, combinate prin formule proprii, patentate și protejate de brevete. Produsele foarte concentrate pot fi absorbite ușor de organismele vii. Stimulatorii pentru plante rezultați contribuie la fixarea mai rapidă în pământ, ajută în procesul de răsărire și îmbunătățesc starea generală de sănătate a plantei.
Corteva va lansa în sezonul 2020 – 2021 primele semințe de porumb, floarea soarelui și rapiță pentru ulei care includ soluții oferite de platforma Pro Farm din Europa, obiectivul fiind acela de a trata semințe utilizate în culturi întinse pe o suprafață totală de peste 10 milioane de hectare.
„Pentru Pro Farm este o oportunitate excelentă ca produsele noastre naturale să aibă impact la scară largă și să ajute cultivatorii să răspundă cererii din ce în ce mai mari dar și condițiilor din ce în ce mai grele de lucru din domeniu. Acordul permite utilizarea soluțiilor noastre naturale, puternice pentru obținerea unor recolte întinse pe milioane de hectare, care vor sprijini întregul lanț de aprovizionare cu alimente, și, în primul rând, pe agricultori”, a declarat Matti Tiainen, CEO Pro Farm Technologies.
„Amploarea și acoperirea pe care o oferă Corteva platformei noastre fac ca, prin utilizarea tehnologiei Pro Farm, cu soluții pe bază de plante, să contribuim la generarea unui randament suplimentar de miliarde de kilograme în regiune până în anul 2021 – datele au la bază randamentele medii obținute în faza de teste pe culturile vizate. Pentru noi, faptul că vom avea un impact real, semnificativ în viața de zi cu zi a agricultorilor este o mare oportunitate. Suntem impresionați să vedem echipele Corteva în acțiune și cât de aproape lucrează cu un număr mare de agricultori pentru a aduce în piață cele mai bune instrumente agricole posibile. Această relație apropiată cu fermierii ne ajută în stabilirea liniei de produse care vor intra în faza de cercetare, având în vedere că, în cadrul acestui acord pe termen lung cu Corteva, ne dorim să lansăm, prin platforma noastră, noi produse biologice pentru agricultori”.

Despre Corteva Agriscience™
Corteva Agriscience™ este o companie globală, pur-agricultură, tranzacționată pe bursă, care oferă fermierilor din întreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat și divers de semințe, soluții pentru protecția culturilor și soluții digitale axate pe maximizarea productivității și creșterea randamentului și profitabilității. Având în portofoliu unele dintre cele mai ușor de recunoscut mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, care pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să colaboreze cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independentă listată la bursă pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricolă a DowDuPont. Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.com.

Despre Pro Farm Technologies
Pro Farm Technologies este o companie specializată în soluții biologice, obținute științific, adresate fermierilor. Pro Farm dorește să îmbunătățească sănătatea plantelor și productivitatea agricultorilor prin utilizarea celor mai importanți biopolimeri, creând produse noi și eficiente pe propria platformă. Această platformă brevetată permite Pro Farm să proiecteze pentru Corteva produse pentru recolte, adaptate unor regiuni specifice. Pe termen lung, compania poate include în ofertă micro-organisme care să faciliteze creșterea plantelor, plus alte ingrediente active care acționează eficient și sunt ușor de utilizat. Având clienți în întreaga lume, Pro Farm câștigă rapid teren pe piața tehnologiilor aplicate semințelor oferind produse biologice robuste care îi ajută pe fermieri să obțină o productivitate superioară, îmbunătățind în același timp sănătatea plantelor. Pro Farm Technologies are birouri în Finlanda, Estonia, Franța (deschiderea acestuia va avea loc în ultimul trimestru al anului 2019), SUA, Brazilia și Uruguay.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus