Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Două modele noi de Corn Cracker CLAAS oferă flexibilitate maximă

claas-corn-cracker
CLAAS continuă să dezvolte conceptul existent MULTI CROP CRACKER cu două modele noi lansate la expoziţia Agritechnica 2015, MCC MAX şi MCC SHREDLAGE. Ambele modele de Corn Cracker au role cu profile speciale care permit prelucrarea intensivă a furajului cu lungimi de tocare medii şi mari de până la 30 de milimetri. Aceste sisteme sunt deosebit de utile pentru contractanţii din agricultură, permiţându-le acestora să reacţioneze şi mai flexibil la cerinţele din ce în ce mai exigente de prelucrare a furajului de porumb, în special la tendinţa către lungimi de tocare mai mari pentru furajele pentru vacile de lapte.

Noile sisteme corn cracker se integrează perfect în conceptul CLAAS MULTI CROP CRACKER existent, care este deosebit de flexibil datorită profilelor variate ale rolelor. Carcasa standard, uşor accesibilă a cracker-ului permite înlocuirea simplă şi rapidă a rolelor, în funcţie de nivelul de prelucrare dorit. Desigur, puteţi plasa o comandă directă pentru echiparea din fabrică a utilajului cu MULTI CROP CRACKER.

Sistemul cracker MCC standard cu profil de dinţi de ferăstrău cu dimensiunile M şi L, care şi-a dovedit eficienţa de-a lungul anilor, va rămâne o parte integrantă a conceptului. Acesta este potrivit mai ales pentru furajele tăiate scurt, între 3,5 şi 12 milimetri, care sunt utilizate în principal pentru fabricile de biogaz, dar şi pentru furajele pentru vacile de lapte şi pentru îngrăşarea taurilor.

Calitate ridicată de prelucrare pentru furajele tăiate la lungime mare
Sistemul corn cracker MCC MAX dezvoltat recent de CLAAS oferă şi mai multă flexibilitate, reprezentând răspunsul la cererea în creştere de furaje tăiate la lungime mare. Sistemul a fost dezvoltat pentru prelucrarea furajului de porumb cu lungimi de tocare între 7,0 şi 22 de milimetri şi este caracterizat de role speciale de prelucrare cu profil de dinţi de ferăstrău şi 30 de segmente inelare pentru fiecare rolă în parte. Poziţia şi geometria specială a segmentelor inelare permit prelucrarea materialului tocat nu numai prin frecare, ci şi prin tăiere şi forfecare. Acest lucru permite o prelucrare mai intensivă a miezului boabelor, dar şi o mărunţire mai bună a tulpinilor.

Avantajul decisiv al prelucrării intensive este că, în loc de lungimea de tocare obişnuită de aproximativ 5,0 milimetri pentru furajele destinate fabricilor de biogaz, poate fi, de asemenea, folosită lungimea de tocare de 7,0 milimetri pentru furajele de porumb pentru generarea biogazului. Acest lucru se datorează faptului că nivelul ridicat de prelucrare oferă bacteriilor o suprafaţă semnificativ mai mare pe care pot acţiona, optimizând astfel procesul de fermentare.

Calitatea specială a prelucrării garantată de sistemul MCC MAX își dovedeşte beneficiile pentru furajele tăiate la lungime mare, care sunt din ce în ce mai cerute de către producătorii de lactate. Aici, bacteriile din rumenul vacilor beneficiază, de asemenea, de o creştere semnificativă a suprafeţei materialului. Digestia mai eficientă a amidonului din furaj şi compatibilitatea structurală îmbunătăţită a materialului tocat la lungime mare au un efect pozitiv asupra producţiei de lapte şi asupra sănătăţii animalului.

Astfel, sistemul MCC MAX oferă cea mai mare flexibilitate posibilă. Doar un sistem corn cracker permite producerea furajelor de înaltă calitate cu lungime scurtă pentru fabricile de biogaz, dar şi a furajelor de înaltă calitate cu o lungime de tocare mare pentru vacile de lapte. Nu este nevoie să înlocuiţi rolele deoarece lungimea de tocare poate fi reglată din cabină, cu ajutorul cilindrului de tăiere. Singura cerinţă importantă este că intervalul lungimii de tocare a cilindrului de tăiere ales trebuie să fie adecvat pentru sistemul MCC MAX.

Tehnologie nouă din SUA
CLAAS a introdus un nou model de roler pentru spărgătorul de boabe, MCC SHREDLAGE, după obţinerea unei licenţe pentru această tehnologie. Acest utilaj de tocat permite prelucrarea intensivă în intervalul de lungimi de tocare extrem de mari, între 26 şi 30 de milimetri. Rolele SHREDLAGE au un profil de dinţi de ferăstrău şi o canelură spiralată suplimentară cu rotire inversă. Astfel, sistemul MCC SHREDLAGE poate să prelucreze integral bucăţile de coceni şi să spargă miezul boabelor, pentru a le deschide complet. În plus, tulpinile sunt mărunţite foarte eficient pe direcţie longitudinală, iar scoarţa este decojită cu ajutorul profilului special al rolelor.
Această tehnologie a fost dezvoltată de compania americană Shredlage L.L.C. Mulţi producători de lactate din SUA şi acum şi din Germania hrănesc cu succes animalele, folosind furaje SHREDLAGE. Studiile iniţiale realizate de University of Wisconsin din SUA au relevat faptul că nivelul foarte ridicat de amidon din furajele SHREDLAGE pot creşte producţia zilnică de lapte cu până la doi litri pentru fiecare vacă în parte.

Pe viitor, CLAAS va fabrica rolele SHREDLAGE pe cont propriu, în baza licenţei obţinute, la unitatea CLAAS Industrietechnik din Paderborn. La fel ca sistemul MCC MAX, MCC SHREDLAGE va fi disponibil ca dotare din fabrică sau pentru montare ulterioară începând cu 2016 pentru modelele JAGUAR 870, 880* şi modelele de la 950 la 980.
*Doar pentru America de Nord

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus