Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Grebla de adunat cu patru rotori CLAAS: 20 de ani de înaltă performanță

Grebla-de-adunat-cu-patru-rotori-CLAAS
În urmă cu douăzeci de ani, CLAAS a lansat prima greblă de adunat cu patru rotori din lume, LINER 3000. Conceptul de design avea ca scop eliminarea blocajelor în timpul operațiunii de greblare și utilizarea întregii capacități a ansamblului de recoltat furaje. Modelele LINER 4000 și 3600 cu patru rotori actuale rămân un etalon în materie de productivitate, calitate a furajelor, confortul utilizatorului și fiabilitate.

Alimentarea mai rapidă a combinei JAGUAR
Intervalele scurte de recoltare necesită utilizarea unor echipamente de recoltare de înaltă performanță. Cu LINER 3000, inginerii CLAAS au dublat productivitatea greblelor de adunat cu doi rotori în anii de după lansarea sa în 1999, sporind astfel capacitatea întregului lanț de recoltare. Prin doar o singură trecere, utilajul putea aduna materialul recoltat pe o lățime de lucru de până la 12,50 m într-o singură brazdă centrală, uniformă. Forma de cutie asigura un flux optim de material recoltat pentru combina de recoltat furaje din spate. Fermierii și contractorii din agricultură au raportat o creștere cu 30% a productivității în cadrul lanțului de recoltat furaje datorită ratelor de tăiere mai ridicate și reducerii timpilor morți.

Modelul LINER 4000, cu o lățime de lucru de 15,50 m, a fost inclus în gamă în 2009, iar în 2011 modelul LINER 3000 care s-a bucurat de un succes enorm a fost înlocuit cu LINER 3500, urmat de LINER 3600 în 2015. Cu o lățime de lucru între 9,90 m și 15,50 m și o lățime a brazdei între 1,20 m și 2,60 m, aceste utilaje se adaptează ușor la diferitele tipuri de furaje recoltate și la cele mai des utilizate pickup-uri. Ghearele pentru furaje special dezvoltate de CLAAS, în combinație cu un control precis al mișcării rotorilor, asigură în orice moment preluarea curată și integrală a materialului recoltat, protejând în același timp solul.

Ansamblul rotorului stabilește noi standarde
Elementul central al fiecărei greble de adunat LINER este ansamblul rotorului cu lubrifiere continuă într-o baie de ulei. Toate brațele cu gheare integrate sunt fixate prin sistemul patentat PROFIX de cuplare a brațelor cu gheare. Punctele de îndoire predefinite sunt amplsate în afara carcasei rotorilor. Astfel, componentele carcasei rotorilor rămân protejate în orice moment, reducând nevoia de întreținere și sporind durata de viață.
Profilul camei greblei de adunat este conceput să reziste la cele mai ridicate sarcini datorită construcției sale din fontă cu grafit nodular. Diametrul mare și ridicarea treptată a profilului camei asigură o funcționare uniformă a brațelor cu gheare și o acțiune de greblare curată pentru perioade lungi de utilizare, fără oboseala materialului. Mișcarea uniformă a rolelor cu came în orice condiții sporește, de asemenea, în mod semnificativ durata de viață a componentelor.

Deplasare rapidă pe șosea, utilizare simplă
Un mecanism sofisticat de rabatare hidraulică reduce dimensiunile greblei de adunat CLAAS LINER în timpul transportului pe șosea. În funcție de prevederile aplicabile în fiecare țară, utilajul se poate deplasa până la următorul punct de lucru cu viteze de până la 50 km/h. Înălțimea de transport rămâne mai mică de 4,0 metri, fără a fi nevoie ca operatorul să iasă din cabină și fără a fi necesară îndepărtarea brațelor cu gheare.

Modelele LINER 4000 și 3600 pot fi controlate utilizând terminalele OPERATOR, COMMUNICATOR II sau S10, după preferințe. Datorită funcționalității ISOBUS integrate, utilajele CLAAS LINER pot fi controlate de asemenea utilizând orice alt terminal compatibil ISOBUS disponibil în comerț, dacă este necesar. Altenativ, controlul inovator prin iPad utilizând aplicația CLAAS EASY On Board asigură o operare extrem de simplă a utilajului.

Funcțiile de control permit operatorului să adapteze cu precizie utilajul LINER la condițiile de lucru și de sol existente, multe dintre setări putând fi memorate și preluate automat. Lățimea de lucru și lățimea brazdei, precum și înălțimea rotorului pot fi reglate continuu prin intermediul sistemului hidraulic de confort, de exemplu. Și înălțimea de ridicare la capătul rândului poate fi reglată în funcție de necesități, permițând trecerea utilajului chiar și peste cele mai mari brazde de furaje fără a afecta forma acestora.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia (Germania), este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are peste 11.000 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2018.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus