Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Sprijinul financiar pentru instalarea tinerilor fermieri se apropie de nivelul maxim alocat

tineri-fermieri
Valoarea totală nerambursabilă a cererilor de finanţare depuse până în prezent prin Submăsura 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri', componenta de zona non-montană, se apropie de nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finanţare în acest an, respectiv 77,84 milioane de euro, a anunţat, joi, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Astfel, până la atingerea plafonului stabilit, de 120% din alocarea disponibilă pentru componenta non-montană a Submăsurii 6.1 (77,84 milioane de euro), mai sunt doar aproximativ 12 milioane de euro.
AFIR precizează că, odată cu atingerea nivelului de 120% al disponibilului alocat, depunerea de proiecte aferente componentei vegetale se opreşte automat (fără a exista posibilitatea tehnică de a fi redeschisă pentru cazuri particulare), până la deschiderea unei noi sesiuni.
Conform procedurilor de lucru privind selecţia şi verificarea contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2020, aprobate de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submăsuri se opreşte înainte de termenul limită, atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decât pragul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocării aferente sesiunii anuale a componentei/submăsurii respective.
Potrivit datelor AFIR, până la data de 18 septembrie, fermierii au depus 2.722 de proiecte, în valoare de 319,9 milioane de euro, pe toate submăsurile de finanţare deschise în acest an din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR).

Începând din 24 septembrie se pot depune cereri de finanţare pentru investiţii în dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice, investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică şi investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural. Solicitările de finanţare pot fi depuse până la data de 18 decembrie 2015.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus