Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Victor Ponta: În a doua parte a anului viitor poate fi scăzută TVA la legume, fructe şi produse din carne

premierul-ponta-1
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că în 2015 nu se va mări nicio taxă, dimpotrivă, în a doua jumătate a anului viitor se va putea reduce TVA la fructe, legume şi la produsele din carne.

El a precizat însă că aceasta va fi o decizie a guvernului viitor, "în funcţie de datele fiscal bugetare".
"În campaniile electorale mai se spun şi lucruri trăznite: se pare că o să mărim taxele, se pare că... Domnul Iohannis părea la început un om serios, dar e extrem de neserios, a zis că 'se pare că'. Nu se pare nimic, cifrele sunt foarte clare. Avem în acest moment pe nouă luni excedent bugetar, deci mai avem încă posibilitatea de a cheltui 2,2% din PIB, vreo 3 miliarde de euro. Avem acest spaţiu fiscal bugetar, aici intrând reducerea CAS, intrând reducerea TVA la pâine. Deci, anul viitor nu se măreşte nicio taxă. Poate fi scăzută din toate cifrele pe care noi le avem, nu din 'se pare', ci din cifre, se poate merge mai departe din a doua jumătate a anului cu reducerea TVA la fructe şi legume şi la produsele din carne", a spus premierul.

Prim-ministrul Victor Ponta a participat miercuri la deschiderea Târgului internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei INDAGRA 2014.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus