Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Cinci medalii de argint pentru CLAAS

claas-dlg-medals
Inovaţiile tehnice și noile produse prezentate de CLAAS în cadrul târgului Agritechnica 2015 au fost și în acest an recompensate de juriul de specialitate. Juriul a acordat cinci medalii de argint pentru inovaţiile tehnice dezvoltate de inginerii CLAAS.

1. Sistemul de curăţare 4D al noului LEXION 700
Pentru a compensa o ușoară înclinare transversală a combinei, CLAAS a folosit până în prezent sistemul 3D. Cu acest sistem prin controlul activ al sitei superioare se reduce încâlcirea paielor. „Noul sistem de curăţare 4D este un sistem de asistenţă pentru operator pentru modelele HYBRID din noua seria LEXION 700, care permite folosirea totală a capacității mașinii în ceea ce privește performanțele și curățarea , chiar și pe pante longitudinale şi transversale”, explică Klaus Schäfer de la departamentul Managementul Produselor din cadrul CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH. Acest sistem poate fi o alternativă interesantă la sistemele cu punţi complexe, cum ar fi MONTANA. El permite utilizarea șenilelor TERRA TRAC și pe terenurile în pantă pentru a proteja solul. Sistemul de curăţare 4D intervine în separarea boabelor, ușurând astfel procesul de curăţare. Curăţarea 4D are trei componente: controlul clapetelor rotorului în funcţie de înclinaţie, reglarea automată a vântului și a sitei inferioare.

2. Controlul automat al fluxului de material recoltat la noul LEXION 700
Controlul automat al fluxului de material permite obţinerea unui randament maxim, eliminând în acelaşi timp temerile legate de vârfurile de sarcină critice. Sistemul ajută operatorul să identifice din timp setările inadecvate ale utilajului şi/sau problemele legate de fluxul de material recoltat, pentru a asigura o funcţionare optimă din punctul de vedere al performanţelor. În acest scop, sistemul monitorizează permanent şi compară turaţiile motorului, sistemului de treier APS şi sistemului de separare a reziduurilor de boabe ROTO PLUS în timpul funcţionării. În cazul în care apare o problemă, transportorul central, hederul şi sistemul de descărcare a buncărului de boabe vor fi oprite imediat în mod automat, iar frâna hederului va fi activată, ceea ce duce la o scurtă întrerupere şi previne avariile.

3. CLAAS MULTI CROP CRACKER MCC MAX pentru noul JAGUAR
MCC MAX este un nou sistem de condi’ionare a furajelor de porumb din dotarea combinei de recoltat furaje JAGUAR. Rolele sistemului MCC MAX au fost dezvoltate pentru prelucrarea furajelor de porumb cu lungimi de tocare între 7,0 şi 22 mm, situaţia cea mai des întâlnită în practică. Acestea au un profil de dinţi de ferăstrău şi sunt alcătuite din 30 de segmente inelare. Poziţia şi geometria specială a segmentelor inelare permit prelucrarea materialului tocat nu numai prin frecare, ci şi prin tăiere şi forfecare. Acest lucru permite o prelucrare mai intensivă a miezului boabelor, dar şi o mărunţire mai bună a tulpinilor. În comparaţie cu sistemele convenţionale, MCC MAX este adecvat pentru o gamă mult mai mare de lungimi de tocare şi procente de material uscat, cu rezultate excelente de prelucrare. „Tocarea mai intensivă a miezului boabelor sporeşte cantitatea de amidon digerabil din furajele de porumb. Astfel, din furajele de porumb se poate produce mai mult lapte, iar cantitatea de material adăugată poate fi redusă”, explică Alexander Kirchbeck de la departamentul Managementul Produselor din cadrul CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH.

4. Sistemul AUTOMATIC PRESS CONTROL – o noutate pentru presele de balotat CLAAS QUADRANT
Datorită sistemului APC (AUTOMATIC PRESSURE CONTROL) din dotarea noilor prese pentru baloţi dreptunghiulari QUADRANT 5200 şi 4200, chiar şi operatorii neexperimentaţi pot atinge întotdeauna randamentul maxim al presei şi al sforii şi pot produce baloţi cu densitate uniformă, indiferent de calitatea materialului balotat. Spre deosebire de sistemele anterioare de control al presiunii de compactare, CLAAS utilizează pentru prima oară calitatea sforii ca parametru suplimentar de control, alături de rata de funcţionare a utilajului.
Presiunea optimă de compactare este determinată pe baza ratei de funcţionare a utilajului şi a calităţii sforii. Imediat ce sistemul detectează riscul depăşirii valorilor specificate pentru limita de rupere a sfoarii sau suprasolicitarea mașinii, presiunea de presare este redusă treptat în mod automat până la depășirea valorii de sarcină. Apoi, sistemul revine automat la valoarile iniţiale. Calitatea (m/kg) şi, prin urmare, limita de rupere a sforii utilizată este introdusă de operator în terminalul de comandă. Acești parametri permit definirea valorii maxime recomandate pentru presiunea de presare în funcție de tipul de sfoară folosit.

5. Sistemul CLAAS de optimizare a trecerilor pe câmp – pentru un câștig de timp de până la 6%
Până în prezent, trecerile pe câmp au fost definite prin raportare la limita parcelei cea mai lungă și/sau cea mai dreaptă, tinând cont de anii de experiență și de obiceiuri.
Sistemul CLAAS de optimizare a trecerilor permite pentru prima dată optimizarea trecerilor pentru fiecare parcelă şi anticiparea cu precizie a timpului de lucru necesar. De asemenea, modulul software poate împărţi terenurile în zone mai mici dacă acest lucru ajută la optimizarea prelucrării. Rezultatele calculului permit determinarea timpului necesar pentru prelucrarea terenului. „În medie, câstigul de timp poate atinge 6%”, afirmă Josef Maier de la CLAAS E-Systems. Astfel, se deschide un nou capitol în domeniul îmbunătăţirii eficienţei: atât pe câmp, cât şi în ceea ce priveşte planificarea zilnică realizată de fiecare administrator de fermă”. Ilustraţiile privind trecerile pot fi afişate pe orice computer standard sau tabletă şi pot fi, de asemenea, tipărite.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în exerciţiul anul 2014.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus