Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

CLAAS Multi Crop Cracker MCC MAX - Medalie de argint pentru mai multă energie şi o structură perfectă a furajelor de porumb

class-mcc-max
Cu ocazia târgului Agritechnica 2015, CLAAS extinde oferta sistemelor de spargere a boabelor prin lansarea sistemului MCC MAX pentru prelucrarea furajelor de porumb, acesta fiind premiat cu medalia de argint pentru inovaţie DLG.

Utilizatorii de echipamente, cercetătorii şi industria utilajelor agricole caută permanent noi soluții de a îmbunătăţi tocarea miezului boabelor, digerabilitatea, compresibilitatea în siloz şi proprietăţile de însilozare ale furajelor de porumb. Obiectivul urmărit este creşterea energiei asigurate de materialul recoltat. Calitatea furajelor este cel mai important factor de succes, în special pentru producătorii de lactate aflaţi sub o presiune considerabilă din punctul de vedere al producţiei şi al costurilor, dar şi pentru proprietarii uzinelor de biogaz.

MCC MAX este un sistem nou de prelucrare, care îndeplineşte perfect aceste cerinţe. Rolele sistemului MCC MAX au fost conecpute pentru prelucrarea furajelor de porumb cu lungimi între 7,0 şi 22 mm, situaţia cea mai des întâlnită în practică. Acestea au un profil de dinţi de ferăstrău şi sunt alcătuite din 30 de segmente inelare. Poziţia şi geometria specială a segmentelor inelare permit prelucrarea materialului tocat nu numai prin frecare, ci şi prin tăiere şi forfecare. Acest lucru permite o prelucrare mai intensivă a miezului boabelor, dar şi o mărunţire mai bună a tulpinilor. În comparaţie cu sistemele convenţionale, MCC MAX este adecvat pentru o gamă mult mai mare de lungimi de tocare şi procente de material uscat, cu rezultate excelente de prelucrare. „Tocarea mai intensivă a miezului boabelor sporeşte cantitatea de amidon digerabil din furajele de porumb. Astfel, din furajele de porumb se poate produce mai mult lapte, iar cantitatea alimentelor de completare poate fi redusă”, explică Alexander Kirchbeck de la departamentul Managementul Produselor din cadrul CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH.
Datorită deșirarii mai pronuntate a fibrei vegetale, conceptul MCC MAX răspunde obiectivului de a avea o suprafață mai mare pentru acțiunea bacterilor, cu lungimi ale materialului foarte diverse. Avantajele rezultate sunt multiple. Agricultorii care îți hrănesc vacile de lapte sau alimentează instalațiile de biogaz cu produse însilozate provenind din același siloz pot astfel să producă materia primă prezentând structura ideală în cele două cazuri. Fermierii care doresc să hrănească animalele cu furaje tăiate la o lungime mai mare pot folosi MCC MAX pentru a produce un siloz fără fibre, cu boabe sparte perfect. Pentru prestatorii de servicii sau pentru asociațiile de producători, MCC MAX constituie o nouă soluție interesantă pe plan tehnic deoarece descărcătorul asigură un răspuns optim la cererile clienților din ce în ce mai diverse, în ceea ce privește procesarea furajelor, fără sa fie nevoie de modificarea echipamentelor mașinilor.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.


Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus