Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Două premii „Utilajul agricol al anului 2015” pentru CLAAS

claassima2015
Două utilaje agricole CLAAS au câştigat premiul „Utilajul agricol al anului 2015” în cadrul târgului SIMA organizat la Paris. Peste 150 de invitaţi au asistat entuziasmaţi la ceremonia de decernare a premiilor, la standul revistei agricole franceze „Terre-net”. La categoria „Combine de recoltat” noul TUCANO a cucerit juriul, iar la categoria „Cositori”, DISCO 9200 cu noua bară de tăiere MAX CUT a obţinut mult-râvnitul premiu.

TUCANO – combina din clasa medie impresionează prin confortul premium
În prezent, TUCANO este considerat un model premium, la limita superioară a segmentului combinelor de recoltat din clasa medie. Opt modele acoperă o gamă de putere între 245 şi 378 cp. Datorită sistemului de batozare APS şi sistemului APS HYBRID, această gamă este renumită pentru eficiența sa în recoltarea diferitelor tipuri de culturi, precum şi pentru combinaţia dintre randamentul său ridicat şi nivelul crescut de calitate a paielor. La noul TUCANO, lansat în vara anului 2014, CLAAS a continuat îmbunătăţirea acestor caracteristici, reușind să aducă acest model la standardul combinei LEXION în ceea ce priveşte designul şi aspectul. Toate modelele noi au fost echipate cu multe dintre funcţiile de confort ale clasei LEXION. Noul TUCANO este disponibil în trei serii de modele: seria 500 cu sistem de batozare APS HYBRID, seria 400 cu sistem APS și scuturători şi seria 300 cu sistem convenţional de batozare CLAAS şi scuturători.

DISCO 9200 cu noua bară de tăiere MAX CUT
Vara trecută, CLAAS a lansat noua bară de tăiere MAX CUT, pentru cositori, produsă în fabrica proprie. Este cea mai importantă parte a cositorilor DISCO produse la fabrica din Bad Saulgau, destinată utilajelor pentru furaje verzi. Extinderea halei de asamblare a făcut posibilă producerea în cadrul fabricii a acestei componente extrem de importante, care este esențială pentru funcţionarea utilajului şi calitatea lucrărilor efectuate. Având deja 28 de modele noi, echipate cu noua bară de tăiere MAX CUT şi lăţimi de lucru cuprinse între 2,60 şi 9,10 m, CLAAS a intrat într-o nouă dimensiune a tehnicii de cosire, în vara anului 2014. Cu modelele DISCO 9200 BUSINESS şi 9200 C BUSINESS putem oferi fermelor de mari dimensiuni şi prestatorilor de servicii din agricultură o gamă profesionistă de cositori pentru suprafeţe mari. Cositoarea pentru suprafeţe mari DISCO 9200 este, de asemenea, disponibilă în varianta AUTOSWATHER cu ghidare a brazdei.

Premiul „Utilajul agricol al anului” a fost decernat pentru prima dată în acest an în cadrul târgului SIMA. 19 jurnalişti din domeniul agricol, din opt ţări europene, au acordat premii pentru cele mai bune inovaţii în tehnologia agricolă, împărţite în 17 categorii. Anul acesta, revista franceză „Terre-net” a organizat votarea. Ceremonia de decernare a premiilor, care a fost organizată prima dată de jurnaliştii de la editura dlv (Deutscher Landwirtschaftsverlag) în 1997, a avut loc în trecut în cadrul târgului Agritechnica din Hanovra, din doi în doi ani. Premiile pentru „Utilajul agricol al anului 2016” vor fi anunţate în cadrul târgului Agritechnica 2015.

Despre CLAAS
CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi este unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel mondial. Compania cu sediul în Harsewinkel, Germania, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă la nivel mondial în tehnologia agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Gama de produse a companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. Firma CLAAS are 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a raportat o cifră de afaceri de 3,8 miliarde de euro în anul financiar 2014.

Înapoi la știri

blog comments powered by Disqus