Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

AFIR: Sesiunea de depunere a proiectelor pentru promovarea produselor tradiţionale româneşti, prelungită până la 30 iunie

traditionale-1
Cererile de finanţare a parteneriatelor pentru comercializarea produselor agricole şi pomicole prin lanţurile scurte de aprovizionare se pot depune până la 30 iunie 2019, termenul fiind astfel prelungit cu două luni, potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) remis miercuri.

Astfel, Agenţia anunţă prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finanţare aferente submăsurilor 16.4 'Sprijin acordat pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare' şi 16.4a 'Sprijin acordat pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare- sectorul pomicol', din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020).
Proiectele prin care se poate solicita finanţare de maximum 100.000 euro se pot depune până în data de 30 iunie 2019, ora 16.00.
Decizia de prelungire a sesiunii a fost luată în urma solicitărilor mai multor potenţiali beneficiari, fiind vorba de proiecte cu o complexitate deosebită care necesită un timp suplimentar pentru întocmirea documentaţiei, precizează sursa citată.
AFIR reaminteşte faptul că fondurile disponibile pentru submăsura 16.4 sunt de 4.744.665 euro, iar pentru submăsura 16.4a se ridică la 6.668.484 euro. Pragul minim de selecţie al proiectelor aferente sM16.4 şi sM16.4 a este de 10 puncte.
Modalitatea de depunere a cererilor de finanţare este cea on-line pe pagina oficială a Agenţiei, www.afir.info. Toţi cei interesaţi să depună proiecte pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare pot consulta gratuit Ghidul solicitantului şi anexele aferente pe site-ul AFIR, la secţiunea 'Investiţii PNDR'.
La jumătatea lunii martie, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţa că numărul de proiecte depuse pe submăsurile dedicate promovării produselor tradiţionale româneşti se ridică la 160, din care au fost selectate 82, în valoare totală de 7,8 milioane de euro, fiind contractate 68 de proiecte, în cuantum total de 6,4 milioane de euro.
Potrivit sursei citate, prin submăsura 16.4 "Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare" au fost lansate patru sesiuni de depunere proiecte, cu o alocare de 15,6 milioane de euro. Numărul de proiecte depuse pe submăsura 16.4 este de 124, din care au fost selectate 60, în valoare de 5,7 milioane de euro, fiind contractate 49 de proiecte, în cuantum total de 4,6 milioane de euro.
În ceea ce priveşte sM 16.4a "Sprijin pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare", au fost lansate trei sesiuni de depunere proiecte cu o alocare de 14,2 milioane de euro. Numărul de proiecte depuse este de 36, din care selectate au fost 22 proiecte în valoare de 2,1 milioane de euro, iar contractate sunt 19 proiecte, în valoare de 1,8 milioane de euro.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus