Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Botoşani: Peste 9 tone de carne de pui contaminată cu listeria, confiscate şi distruse de autorităţile sanitar- veterinare

pasari-4
Autorităţile sanitar-veterinare au dispus confiscarea a peste 9.300 de kilograme de carne de pui preparată aflată în depozitul unei firme din Botoşani, a anunţat, marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), Ovidiu Airimiţoaie.

Potrivit acestuia, carnea de pasăre, care era contaminată cu listeria, a fost importată de o firmă din Botoşani, însă nu a ajuns să fie comercializată.
"Nicio cantitate, cât de mică, din acest produs nu a ajuns în consum. În momentul în care a recepţionat marfa, pe programul de autocontrol şi-a efectuat această analiză tocmai pentru ca pe piaţă să ajungă un produs salubru, sigur. (...) Pe acest program de autocontrol, acest produs, carnea de pui, s-a constatat că este contaminat cu listeria. Laboratorul sanitar-veterinar Botoşani a emis acest buletin. Proba a plecat spre confirmare la laboratorul de referinţă, care a confirmat contaminarea cu listeria. Potrivit legislaţiei, un produs contaminat se confiscă", a afirmat Ovidiu Airimiţoaie.
El a susţinut că firma din Botoşani care a importat carnea nu a fost sancţionată, în condiţiile în care produsul nu a intrat în consum.
Carnea a fost distrusă, valoarea acesteia fiind de 160.000 de lei.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus