Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Gorj: Circa 70 de fermieri au depus cereri pentru acordarea ajutorului de stat pentru motorină

claas-combine-1
Câteva zeci de fermieri din judeţ au depus, la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Gorj, cereri pentru acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură în cadrul campaniei pentru anul 2016, au declarat joi reprezentanţi ai instituţiei.

Potrivit APIA Gorj, pentru acest an, 67 de fermieri au solicitat ajutorul pentru motorină, numărul fiind în creştere comparativ cu anul anterior, când s-au înregistrat doar 35 de cereri.
"Pentru campania 2016 care s-a derulat pe parcursul lunii decembrie a anului trecut au fost depuse 67 de cereri din partea fermierilor gorjeni, numărul fiind aproape dublu faţă de cel de anul trecut, când au fost doar 35 de cereri depuse. În 2014 au fost 69 de solicitări în acest sens. Până la sfârşitul lunii ianuarie, cei 35 de fermieri care au depus cereri prealabile anul trecut trebuie să depună solicitări pentru decontarea motorinei utilizată în trimestrul IV ", au mai afirmat reprezentanţii APIA Gorj.
Guvernul a decis, în luna decembrie, majorarea sumei alocate pentru plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în anul 2015. Astfel, suma a crescut de la valoarea de 270.697,250 mii lei, la valoarea de 377.472,250 mii lei.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus