Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Fermierii au solicitat subvenţii europene pentru 9,35 milioane hectare, până la 6 iulie

teren-4
Fermierii români au depus un număr de 929.255 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă de 9,35 milioane hectare, până în prezent, în condiţiile în care termenul limită pentru depunerea acestora este 10 iulie 2015, inclusiv, informează, luni, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Potrivit APIA, la numărul amintit se adaugă cererile şi suprafeţele digitizate, dar neînchise, respectiv 26.882 cereri pentru o suprafaţă de 177.791,91 hectare. De asemenea, fiind cerere unică ce cuprinde atât sectorul vegetal, cât şi cel zootehnic, la numărul de cereri menţionat anterior se adaugă cele 55.225 cereri ce nu cuprind plăţi pe suprafaţă, ci vizează doar animale.
APIA reaminteşte că, în condiţiile prevederilor articolului 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de plată au putut fi depuse şi după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie, în acest an.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus