Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Corteva Agriscience™ lansează oficial în România stabilizatorul de azot N-Lock Max

N-Lock-Max-1
Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, lansează oficial în România stabilizatorul de azot N-Lock Max destinat fermierilor care doresc să mențină azotul disponibil la rădăcina plantelor de cultură pentru o perioadă mai lungă de timp și să optimizeze randamentul acestora. N-Lock Max garantează o utilizate eficientă a azotului la culturile de cereale, rapiță și porumb.

„Producția este influențată de trei factori importanți: lumina, umiditatea și prezența azotului. N-Lock Max vine în sprijinul fermierilor care doresc păstrarea azotului la nivelul rădăcinilor pentru o perioadă cât mai lungă și mărirea producției. Produsul are un rol important în protecție mediului reducând emisia de gaze cu efecte de seră și infiltrarea azotului în pânza freatică”, declară Ciprian Păcuraru, Customer Service Specialist, Corteva Agriscience™.

N-Lock Max se utilizează cu toate tipurile de fertilizanți cu azot având o formulare bazată pe micro-încapsulare de nitrapyrin, fapt care permite aplicarea cu echipamente terestre de tratat solul.

În natură, azotul amoniacal este convertit în nitriți de bacteria Nitrosomonas și, ulterior, în nitrați sub efectul bacteriei Nitrobacter. Sub formă de nitrați azotul este descompus de apă în sol, devenind mobil și ușor de pierdut prin levigare – transportare în pânza freatică în cazul excesului de apă. Tot în condiții de umiditate ridicată este posibil ca azotul să se piardă în atmosferă prin de-nitrificare, generând gaze cu efect de seră. N-Lock Max face ca azotul amoniacal să fie preluat continuu de rădăcini și reținut apoi de particulele de humus și argilă. Azotul are un rol important în producția de aminoacizilor la plante.

În cazul culturii de porumb este importantă prezența azotului amoniacal în sol în faza ulterioară înfloririi plantei, însă mare parte din azotul aplicat inițial se pierde până în acest moment. Pentru porumb este recomandată aplicarea N-Lock Max înainte de semănat, acesta fiind încorporat împreună cu îngrășămintele pe bază de azot: uree, UAN, azotat de amoniu, nitrocalcar, etc. N-Lock Max necesită încorporare mecanică sau minim 12 mm precipitații la maximum zece zile de la aplicare. Produsul poate fi aplicat împreună cu erbicide sau îngrășăminte foliare și are o activitate îndelungată (8 – 12 săptămâni de la aplicare).

N-Lock Max contribuie la o majorare de circa 7% a producției de porumb și diminuează cu 17% levigarea de azot și cu 51% emisiile de gaze cu efect de seră.

Despre Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont
Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont (NYSE: DWDP), urmează să devină companie independentă, listată la bursă, așa cum s-a anunțat anterior, proces care va fi finalizat în luna iunie 2019. Diviza combină capacitățile DuPont Pioneer, DuPont Protecția Plantelor și Dow AgroSciences. Corteva Agriscience™ oferă fermierilor din lume cel mai complet portofoliu din industrie — incluzând unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură: Pioneer®, Encirca®, nou lansatul Brevant™ Semințe, precum și alte produse premiate de protecția culturilor – și aduce constant noi produse în piață prin intermediul unei echipe de cercetare puternice în domeniul chimic și tehnologic. Mai multe informații găsiți pe www.corteva.com.

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus