Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Rusia a recoltat cea mai mare cantitate de cereale din ultimii 40 de ani

grau-8
Rusia a recoltat în acest an o cantitate record de 117 milioane tone de cereale şi leguminoase, cea mai mare recoltă din ultimii 38 de ani, ceea ce îi va permite să rămână cel mai mare exportator mondial de grâu, a declarat marţi ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachev, transmite RIA Novosti.

"Rusia a recoltat 117 milioane de tone de cereale, cel mai bun rezultat din ultimii 38 de ani. Rusia a avut o recoltă mai mare doar în 1978, 127 milioane tone", a declarat Alexander Tkachev. Acesta a subliniat că un astfel de rezultat a fost posibil graţie creşterii productivităţii de la 17 chintale la hectar până la 27 chintale la hectar, în timp ce suprafaţa cultivată a scăzut de la 74 până la 47 milioane hectare.
De asemenea, Alexander Tkachev a spus că Rusia îşi va majora exporturile de cereale până la 35 milioane tone şi va rămâne lider mondial la exporturile de grâu. "În acest an agricol (-1 iulie 2016 - 30 iunie 2017- n.r.) ne aşteptăm ca exporturile de cereale să crească de la 30 până la 35 milioane tone şi în acelaşi timp să ne păstrăm poziţie de lider mondial la exporturile de grâu, devansând o serie de mari furnizori precum UE şi SUA", a estimat Alexander Tkachev.
În 2015, Rusia a recoltat o cantitate de 104,8 milioane tone de cereale şi a exportat 33,9 milioane tone de cereale.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus