Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Olt: Fermierii au încheiat recoltarea cerealelor; la grâu, producţia medie este de 3.200 kg/ha

grau-8
Recoltarea grâului a fost finalizată în judeţul Olt, unde producţia medie de grâu este de 3.200 kilograme pe hectar, potrivit inginerului agronom Gica Butoi din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ).

Aceasta a declarat marţi, că fermierii efectuează acum lucrări de eliberare a terenurilor de pe care au fost recoltate cerealele şi arături.
Gica Butoi a precizat că grâul a fost recoltat de pe toată suprafaţa, respectiv de pe 121.300 de hectare, iar producţia totală a fost de 388.160 tone. Producţia medie la finalul campaniei de recoltare a grâului de 3.200 kilograme la hectar, similară cu cea de anul trecut. Fermele mari au obţinut producţii peste medie în timp ce în gospodăriile populaţiei producţia a fost mai scăzută faţă de medie.
"La păioase anul a fost acceptabil, cu producţie asemănătoare cu cea de anul trecut. La gospodăriile populaţiei producţia a fost mai scăzută faţă de medie, aşa cum s-a întâmplat şi în alţi ani. Acum s-a încheiat recoltarea şi se lucrează pentru pregătirea terenurilor, eliberare şi arături. A fost eliberat terenul pe o suprafaţă de 101.000 de hectare şi s-au făcut arături pe o suprafaţă de 54.200 hectare", a spus Gica Butoi.
Ea a adăugat că s-a mai încheiat recoltarea şi la triticale, cu o producţie medie de 3,6 tone pe hectar, la secară, cu o producţie de 2,6 tone pe hectar, la orz, cu producţie medie de 3,1 tone pe hectar.
Anul trecut producţia medie la grâu a fost de 3.200 kilograme pe hectar iar în urmă cu doi ani a fost 3.300 kilograme pe hectar. Suprafaţa cultivată cu grâu în judeţ a fost de fiecare dată mai mare de 120.000 de hectare.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus