Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

APIA: Cererile pentru rambursarea diferenţei de acciză la motorină, pentru trimestrul III, se depun până la 31 octombrie

motorina
Cererile pentru ajutorul de stat prin rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, pentru trimestrul al III-lea din 2014, se depun până la 31 octombrie 2014, inclusiv, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea se calculează în lei, pe baza cursului de schimb valutar euro-leu utilizat anual la calculul accizelor, respectiv 1,7975/litrul de motorină.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare.
Ajutorul de stat se acordă producătorilor agricoli în funcţie de sectorul (vegetal, zootehnic şi/ sau îmbunătăţiri funciare) în care îşi desfăşoară activitatea.
Pentru sectorul vegetal, odată cu cererea trimestrială de plată se va depune şi copia cererii unice pe suprafaţă sau documentul care atestă înscrierea în Registrul plantaţiilor viticole având în vedere că verificarea suprafeţelor lucrate de fermieri se va face prin compararea datelor (suprafeţele şi grupele de culturi).
Cantităţile de motorină ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare se stabilesc prin ordin al ministrului, cu avizul Ministerului Finanţelor Publice, cu încadrare în prevederile bugetare aprobate.

În baza prevederilor art. 13 - 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 14/ 2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 74/ 2010, cu completările ulterioare, beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus