Euroferma

Emisiune pentru țărani deștepți …

Achim Irimescu: Voi cere o situaţie cât mai precisă a datelor de care dispunem la MADR, fără minciuni

achim-irimescu-1
Ministrul propus pentru portofoliul de la Agricultură, Achim Irimescu, va solicita, după învestire, o situaţie cât mai precisă, "fără minciuni", a datelor de care dispune instituţia pe care o va conduce, pentru a vedea care sunt problemele şi cum pot fi rezolvate.

"Primul lucru pe care îl voi face când voi ajunge la minister este să cer o situaţie cât mai precisă a datelor de care dispunem pe toate domeniile, la producţie, la plăţi efectuate, fără minciuni. În opinia mea, nu poţi porni la un drum fără să faci o analiză extrem de adâncă, pentru a vedea unde te situezi, unde sunt problemele şi cum poţi să le rezolvi", a afirmat, luni, Irimescu, la finalul audierilor din comisiile de specialitate reunite.
În privinţa echipei sale, viitorul şef de la Agricultură a subliniat că toate persoanele neperformante vor fi schimbate din funcţii, indiferent dacă au sau nu culoare politică,
însă nu a făcut nominalizări.
"Am nişte nume (ale unor persoane - n. r.) care nu performează şi mi s-a confirmat. Este clar că va trebui să corectăm. Aceasta a fost şi discuţia premierului cu partidele: că acolo unde sunt persoane neperformante trebuie să îndreptăm lucrurile", a adăugat Irimescu.
Întrebat dacă va opera o reducere de personal la nivelul administraţiei agricole centrale şi locale, ministrul desemnat consideră că în teritoriu, pe domenii, acesta trebuie consolidat.
"Nu cred că poate fi redus (personalul - n. r.) prea mult la nivel central, dar în teritoriu trebuie consolidat clar pe domenii. (...) Sunt foarte multe lucruri de îndreptat şi, fără specialişti reali, nu pârâţi, ca să spun aşa, nu vom reuşi. Rămâne la latitudinea mea să identific oameni de calitate şi să-i aduc să lucreze efectiv", a spus Irimescu.
De asemenea, la Agenţia de Plăţi, viitorul ministru a anunţat că va solicita un audit pentru a vedea care este situaţia exactă, iar cei responsabili de anumite probeleme vor fi traşi la răspundere.
"La Agenţia de Plăţi sunt multe lucruri care s-au făcut şi multe care nu s-au făcut şi e clar că trebuie traşi la răspundere. Eu nu sunt organ de anchetă, dar sigur că voi cere un audit intern pentru că, atâta timp cât nimeni nu este tras la răspundere, nu vom progresa niciodată", a spus Achim Irimescu.
George Turtoi şi Ion Uţiu, doi dintre secretarii de stat din MADR din echipa ministrului Daniel Constantin, şi-au depus demisiile din funcţiile deţinute. În prezent, ceilalţi doi secretari de stat în funcţie sunt Simona Man şi Daniel Botănoiu.
Irimescu a precizat că, pe noua structura organizatorică, la MADR, vor fi doi, cel mult trei secretari de stat, iar predarea-primirea portofoliului va avea loc miercuri dimineaţa.

Sursa: AGERPRES

Înapoi la știri
blog comments powered by Disqus